K&N sportluftfilet fakta?

K&N luftfilter prestanda, efekt, ljud??



Svar på inlägget: K&N sportluftfilet fakta?



Effekt mässigt så får du vel kanske 1-5hk, beroende på bil!


Vad är skillnaden mellan öppen och stängd luftfilter(K&N sportluftfilter.?


Ett öppet filter sätter du inte i orginla luft boxen! Utan tar bort boxen för att det ska få andas friare.. Ett stängt??? Måste ju mena nåt annat där, men så finns det ju sportluftfilter som du sätter i org boxen oxå..


antar att du menar utbytesfilter. endel bilar kan ju va lite känsliga med luftmassemätare om man sätter i ett öppet filter.


De flesta bilar har en plastlåda med luftfiltret i. Till lådan kommer luften via ett plast rör från någonstans framme i grillen, utanför motorrummet. Detta för att man skall få in så kall luft som möjligt. Fördelen med ett öppet filter, är att luften flödar igenom lättare, många monterar tyvär det öppna filtret inne i motorrummet så att den kommer suga i sig varmluft, resultatet kan bli att filtret iofs låter luften passera lättare in i motorn, men det är varmluft från motorrummet som sugs in, vilket ger sämre fyllnadsgrad i motorn och därmed sämre prestanda än original.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka