18" fälg volvo s70

Jag köpte en uppsättning av 18" fälgar och 225/40 däck från gummihuset men nu är problemet de att de tar i på inner skärmen när man svänger maximalt och bakskärmarna tar i när de sitter 4 personer i bilen. Har orginal dampare på bilen men nu är frågan den finns de nått man kan göra för att dessa problem ska bli borta? Funkar de att bygga med "specer" plattor eller va de heter



Svar på inlägget: 18" fälg volvo s70



Montera utslagsbegränsare fram, finns på Volvo (=kortare rattutslag. Kan du nog leva med). Och bak; tar det i i ytterkant så glöm spacers, sätt på nivåreglering eller byt till smalare däck. Om innerkant så pröva med 5mm spacers men se till att du har tillräckligt med gängor kvar på hjulbultarna. Mvh Mats S, gammal mek


Äh det är bara att köra, det som begränsar ratt utslaget på min är balkarna i framvagnen vilket inte är ovanligt då det gör det så fort man sätter på lite större fälgar & däck (är så på alla 850/X70, speciellt om den är sänkt). Det är inte som på nyare volvo bilar där det finns olika begränsare som sitter med 2 skruv utan det sitter en plast bit fast nitade direkt på länkarmen på dessa bilarna. Vad har du för ET på fälgarna? och som sagt tar det i på insidan eller utsidan bak? är det på insidan så motera 5mm spacers och är det på utsidan så får du antingen byta till smalare däck eller modda inneskärmarna.


utslagsbegränsare på en volvo med svängradie lastbil är väl ingen hitt men spacers så blire väl lite bättre men du får leva med att de tar i plastinnerskärmen.. det har iaf alla mina volvon gjort hur jag än donat med säkningar o spacers..


vad säger besiktningen om de tar i nånstans då?? eller ska man besikta med andra fälgar? å vad händer då om man åker på en flygande besiktning med stora fälgarna?


mkt bra fråga, det skulle jag oxå vilja ha ett vettigt svar på!


Jo skulle vara väldigt tacksam ifall någon vet vad som gäller å vill dela med sig





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka