Polera motorkåpan?

http://allyoucanupload.webshots.com/v/2 . 9553996055 I den dära länken finner ni en bild på min kåpa som sitter på motorn. Frågan är nu om den går att polera upp så den får typ en chromfinish, högglanspolera. Vilka matrial kan man högglanspolera som håller glansen?



Svar på inlägget: Polera motorkåpan?



tror den är gjord av aluminium!! man kan klarglanspolera den då! men man måste hålla efter annars oxiderar den!


om man vaxar den eller klarlacker den så borde den inte oxidera? kollar på supras forum fast det står som inte specefikt vilka matrial man behöver klarlacka för att det ska bibehållas och vilkan man inte behöver klarlacka, nån som vet de ?


Om det är en aluminiumkåpa så kommer den sannolikt att oxidera med tiden. Det går ju själklart att klarlacka som du skrev, men vad jag har läst så kan klarlacken bli missfärgad av värmen.


även i fall den skulle oxidera så kan den väll inte se värre ut än den gör nu? Vad skulle ni rekomendera då? borde finnas nå värmetåligt klarlack?


det är bara att hålla efter med motortvätt och puttsa så är det inge fara


Håller med "tommie87" strunta i att klarlacka eller vaxa, ge den en omgång med autosol eller liknande när du tvättar bilen istället.


Så här gör du om du ska polera. http://supras.nu/forum/forumdisplay.php . forumid=47


jag snacka med en lokal firma i stan och dom sa att vanlig klarlack som finsn på burk (2 komponents) borde funka bra, det håller typ 80grader och dom sa att en kåpa borde inte bli varmare än 60 grader. Visst kan man ju testa enbart polera och se om de håller i sig och sen bara klarlacka sen i fall det inte skulle hålla i sig.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka