Lacken blev knottrig!!!

Har fixat lite rost på min Golf III. Bl.a. på stänkskärmen vä. bak. Efter att jag blästrat, grundmålat, spacklat och slipat jämt, var det dags att lacka. Eftersom det är en billig bil jag bara ska ha som sommarbil, tog jag vanlig sprayfärg från mekonomen. Lacken blev lite knottrig, vilket inte är så rolig, varför? Går det bort med rubbing? eller hur gör jag?



Svar på inlägget: Lacken blev knottrig!!!



ta väldigt fint med våt slippapper och dra sedan på med klarlack så blir de nog bra


Gjorde exakt samma sak med exakt samma resulta, ska testa camaros förslag


Hur många lager lade du på?


varför den blev knottrig var för att du la på förlite lack det kallas apelsinskal när man får det blir inte så snyggt enda man kan göra är att försöka slipa lägga på ett lager till å h på klarlack tills de blir bra


Knottrorna kan komma från porerna i spacklet.. eller lade du någon form av slipgrund på spacklingen, kan i och för sig bli porer ändå? Eller så kan det vara damm korn... speciellt vanligt om man inte målar i en lackbox. Sedan så var det ju ingen klarlack till va`? Blir svårt att rubba då. Stänkskärmen skrev du? Den som är gjord i plast??? Den ska du helst ha plast primer på innan lackering ifall den rena plasten var fram slipad. I vilket fall som helst så slipade du väl inte rost på den..? Eller har jag helt missuppfattat vad du menar att stänkskärm är. Annars är det förmodligen som ghost boy skrev.. du kanske la för lite färg, då blir det torrt vilket kan resultera i en grov yta som kan uppfattas som knottrig.


Om det är dammknotter, som det troligtvis är kan du testa slipa med ett jättfint sandpapper tex 400 papper tills knottret försvinner sen polera så får du en fin yta. rätta mig om jag har fel


får nog slipa med mycke finare papper ..typ minst 800(våtslip) med 400 går de igenom färgen nästan direkt.. sen polera med grovt medel sen till finare o finare.. sen klar på med klarlack..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka