Bra paketpris på 17" fälg & däck?

Har fått följande erbjudande från min lokala handlare: För 6500 får jag : 4 st Fälg: Mega Pantera 7,5*17" 4 st Däck: AGI Proline 225/45R17v Låter väl ganska prisvärt? Är ute efter just denna fälgen till min v40 men däcket har jag inte haft ngn erfarenhet av tidigare, ngn som vet om de duger?



Svar på inlägget: Bra paketpris på 17" fälg & däck?



Mega är inget specielt bra märke på fälgar... Mycket obalans i dem.


Ok, är annars ute efter just den stilen, någon annan du rekommenderar som är snarlik?


Hittade några liknande fälgar http://www.molway.com/shop_show_vara2.asp?ID=2124 men vet ej hur de e i kvalitte. Men om du får 4 däck+fälg för 6500 så är det billigt problemet kan vara att du får ha mycket vikter på mega fälgarna och det e inte särskilt snyggt. Men annars är det bara att leta runt bland olika företag som säljer.


Vad menar du med vikter?


Fälgarna väger inte lika mycket helavägen runt så det bli obalans, detta leder till att det blir vibrationer i bilen, så man sätter ut vikter för att motverka detta... /Silver


men vad är det som säger att jag behöver vikter på dessa? Eller är alla Mega så att det behövs vikter?


Alla fälgar behöver vikter. Oavsett hur de gör så kan de bara få fälgarna NÄSTAN perfekt runda vilket gör att det blir obalans. Detta motverkar vikterna.


Fina fälgar altså de som är dyra ska man max behöva ha 20gram på utan däck, mega är billigt och enligt mina erfarenheter så får man använda ca 80-120 gram på de flesta. Hoppas du förstår vad ja menar, men ja säger inte att du inte ska ha mega eftersom det e ditt beslut och din plånbok som bestämmer, och vid normal körning så är det inga problem med de fälgarna. Det som e nakdelen är att man kan se vikterna om det e öppna fälgar och det e inte så snyggt med mycket vikter.


80-120 gram??? Har du försökt vrida däcket? Det är ju inte bara fälgen som står för obalansen utan fälg med däck ...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka