Bättrningsfärg + tvätt = Illa

Har lackat några partier på bilen med vanlig matt svart lack och därefter klarlackat. De såg jätte bra ut tills jag tvätta den. Är som vita "kalk spår" dvs vita avlagringar där vatten har runnit och sedan torkat. Varför uppstår de ? De jag använde var avfettning/asfaltslösare på vissa ställen och sen tvätta den med Turtle Supertvätt. Som sagt varför blir de så ? Vad kan man göra för att ta bort de ? Vad kan man göra för att undvika att de blir så igen ?



Svar på inlägget: Bättrningsfärg + tvätt = Illa



om du inte torkar bilen med ett skin el någon fiberduk så får du dessa avlagringar på lacken. Du kan få bort dom om du polerar bort det med hård rubbing lägg därefter på vax.


det är kalk i allt vatten har du egen brunn så kan de va mycket.. vi har mycket kalk hemma å jag måste torka av bilen me sämsskinn efter tvätt annars blir de kalk fläckar! de kan räcka me att tvätta bilen me svamp och bil shampo och sen torka av den.. då kan du få bort de. MVH//Adde


säkert avfettningen som har gjort ett för bra jobb. brukar bli så när den är för stark på bättrade ytor.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka