Medel att få bort gammalt dubbelhäftande på lacken?

Jag har tagit bort mitt 850-märke på bakluckan den som vet sitter den med en dubbelhäftande lite tjockare typ å det är ju omöjligt att få bort det helt. ser varken snyggt ut eller går ej att klistra dit nytt märke.? Ngn med ett bra förslag på medel? har provat med lite diverse. Tacksam för svar



Svar på inlägget: Medel att få bort gammalt dubbelhäftande på lacken?



silicontvätt...


Vanligt vax!! Fungerade för mej....


Sonax hårdvax tar bort mer än vad man tror...


avfettning och skrapa med fingrarna?


Det har ja provat. funkade inte. Hmmm. Tack ändå


Avfettning ska ju gå men annars får du la prova T röd de löser ju upp lim och skit men vet inte om de skadar lacken tror inte de iaf.


Det är ju just det med lacken som jag är orolig för. Fan om man skulle dra på å så löser de upp hela kittet:D


Jag använde mig av Biltemas Label Off, funkade hur bra som helst, bara spraya på o sen "skrapa" bort limmet med en plast(gummiskrapa) blev inga märken efter det, om du tänkte på lacken. Mvh Patrik


Kanske lite dålig idé men helt vanligt smör brukar kunna funka :-)





T-röd funkar alldeles utmärkt. Bara att tvätta bort. Polarn testade med klotterborttagare, det rekommenderas INTE Victor


värm försiktgit med en värmepistol o skrapa med en trasa under tiden som du värmer så lossnar det. Sen när du är färdig så putsar du med wax så försvinner dem där "rena" märkena som blir efter märket som suttit där. Så gjorde jag på min s70 funkade skitbra. Men värm inte för mycket så det blir för varmt.


Tackar för alla svar. Jag har fixat det. Var en jobbarpolare som hade nå superdupermedel:D Så det är Borta å R-märket sitter där;)


Avfettning och skrapa med naglarna är för amatörer Å t-röd är heller inte så bra. De bästa är om du tar lite thinner och duttar på med en pensel. Då lossnar de jätte lät. Lite vax därefter så blir de kanon !


tycker thinner funkar till tamefan allt


Använd av Medicinsk bensin som finns att köpa på Apoteket, skadar inte lacken och tar bort klistret väldig effektivt.


en gummitrissa att sätta på borrmaskin är kanoners.. skadar inte lacken de minsta


Är det klister kvar lr? För jag skulle ta bort en dekal i rutan och där var med klister kvar, så jag åkte till en reklamfirma som sysslar med dekaler. dom hade något citrusmedel som dom hade för att ta bort dekaler med som jag fick köpa, så kolla med en sån firma.


Precis, kommer inte ihåg det ordagrana namnet på det men gör som Mange säger och åk till en dekalfirma eller till ÖB, dom kanske har ? Är timanställd på en Dekalfirma : )


det bästa är T röd polaren jobbar med att sätta på dekaler o han sa att de e absolut det bästa man kan göra rent bilen med





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka