Måla bromsok?

Skaffat nya fälgar med smala ekrar på, så oken kommer synas rätt bra.. funderar på att måla dom, och tänkte då kolla med er om det finns nåt jag bör tänka på? Ska jag måla/spraya? Jag har några sprayflaskor hemma av märket "Montana cans" som i grund och botten är avsett för graffiti.. tror ni att det funkar? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Måla bromsok?



Hej! slipa ner oken med stål eller mässingsborste, samma med bromsokshållaren, ev blästra den (blir jobbigt och blästra oket), sen måla med biltemas speciella bromsoksfärg med pensel. Blir riktigt bra, kommer bilder snart på mina ok.


Tycker du ska använda mekonomens färg för bromsok. Penselfärg, för det håller mycket bättre än spray:) Biltema har ju med färg för bromsok men har dock ingen erfarenhet om kvaliteten på deras färg, men mekonomens vet jag är kanon:)


Man får måla 2-3 ggr med biltemas och då blir slutresultatet riktigt bra om man är noggrann med det:).


Okej tack för era svar! Viste inte ens att det fanns färg specifikt för bromsok hehe.. Läste lite om bromsoksfärg nu, och på vissa forum har dom avrått från biltemas färg iaf. Har planer på att tvätta bilen 1-2 ggr/veckan så jag vill att färgen ska klara det.. Kanske ska satsa på nåt bättre än biltema isåfall? Har ju ifs Mekonomen bara 20min hemifrån


Jag har använt biltema färgen, bromsoks färgen, suttit i snart 1 år på min. Ser fortfarande lika bra ut. Täckte bra, torkar snabbt. Hade Foliatec's på förra bilen, samma resultat där. Kör över ok och ok hållare med stålborste och sen lite bromsrengöring, låt det torka och måla sen dit färgen med pensel. Det negativa jag hört ang biltema färgerna så är det från dom som använt hammarlack, tål tydligen inte samma höga temp som den avsedda bromsoks färgen, och att färgen hade börjat brinna.


annars funkar hammarlack kanon. måla bromsarna på min merca med det för snart 2 år sedan och tvättar dom minst 1 gång i veckan med fälgrengöring som nya än.


Okej då kanske jag kan köra på den då Viktigast är att färgen inte lossnar rätt som.. bara. Kommer tvätta bilen med högtryckstvätt 1-2 ggr/veckan, så vill bara att det ska sitta kvar.


Dom som fått färgen att brinna hade ju dock varit på banträffar med sina bilar, så dom hade gått rätt varmt Beror på hur du kommer köra så klart. Vad för bil, motor o färg på bilen?


Grå Honda civic 1,6 .. Kommer väl köra rätt lugnt med den tror jag





Då är nog inte hammarlack nån fara ändå ska du se


tror det är lungt om du inte ska köra som buse mina har då inte brunnit upp än





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka