Trasig list Saab 9-3 SS

Tänkte kolla om någon har en vettig lösning på mitt problem. Har en list där en bit fattas av någon anledning. Måste man byta hela listen eller finns det något sätt att laga bara den delen som är trasig? Det är alltså en liten bit av metallisten som saknas. Det är ovan bakdörren listen saknas.



Svar på inlägget: Trasig list Saab 9-3 SS



Suttit takräcke på bilen kanske ?? Det är väl isf bara en täckbricka som suttit där, ser ju ut som hål för räcke bak gummit...


Det finns ingen täckbricka där som saknas tyvärr!! Listen består av två delar!! Den bakre delen som du har på höger sida på bilden! Kontrollera att den livar med dörrlisten mellan runat och plåten på dörren! Livar den där då är de förmodligen den främre listen som har av nån anledning kommit för långt fram! Kanske beror på att nån har haft löst den och inte fått ihop dom ordentligt! Mycket otroligt om de är som du beskriver att de har lossnat en bit av den, de är enligt mig omöjligt!! Enligt mig så ser de ut som den främer listen sitter för långt fram!! Du kan kontrollera detta med att jämföra dom på båda sidorna! Kolla där A-stolpen möter framskärmen om dom går lika långt båda två!?


Samma problem på min 9-3a.. Även en bekant som har lyckats få detta problem..


Någon som vet hur man flyttar tillbaka den? Har samma fel på min.


Kan gå om man har tur, om man är två personer och försöker få ett bra grepp om den främre listen så kanske man kan skjuta bak den! Går inte de här så får man ta bort den och montera tillbaka den om man inte kan leva med det! tyvärr ett väldigt vanligt fel på 9-3ss!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka