Tips: Lysdioder till stereo

om ni kopplar in vanliga 3 mm dioder (1,6 - 2 V, 20 mA) till högtalar strömmen från stereon så blinkar dessa taktfast till musik som spelas högt. det funkar med gröna och gula (de röda bränns sönder). ju mer du krämar på stereon ju mer lyser dem, de gröna övergår till lite gulaktigt sken när man överbelastar dem. när du inte har hög volym på så lyser de inte alls, alltså de lyser bara när du spelar på hög volym. de gula dioderna är helt klart favoriten då de enligt mig levererar mest ljus. man kan sätta brytare på när man inte vill att dem ska lysa. Finns en livslängd även på lysdioder livslängden förkortas ju högre vi belastar dem. dessa kan ju byggas in varsomhelst, jag har mina i dörrsidorna vilket jag tycker är skitsnyggt... parallell-koppling är ett måste och att få dioderna åt rätt "håll"... Dioder är ju enkelriktare. den längsta pinnen på en diod är + om jag inte minns helt fel. Har haft mina lysandes i ett år. lyser faktiskt rätt bra, har en 45w stereo. Pris: 50 stycken kostar 39 kronor på kjellan, dock så hittar jag inte de gröna dioderna längre i sortimentet. http://www.kjell.com/content/templates/ . &path= som vanligt när man grejar med stereo/elektronik så gäller det att man är försiktig. jag kan inte ta nåt ansvar om ni har sönder något.... ett tips är att laborera med en gammal bandare som man inte är rädd om. lödning är att rekommendera. fungerar även på vanliga mikrostereos i hemmet. Mvh Danspappa



Svar på inlägget: Tips: Lysdioder till stereo



kolla elfa också


skulle ej koppla så om jag är rädd om grejerna, du vet inte vad som händer i förstärkare mm när du håller på och kopplar som det inte är tänkt.


är det stor risk att sakerna pajjar?


ingen som har någon koll på om sakerna kan ta skada eller inte?


den här tråden borde tas bort, dioder drar ju så sjukt lite ström så de där e som o kortsluta kanalerna, slutsteget i stereon borde brännas, ett under att de håller för dig


stereon fungerar, fungerar, dioderna fungerar, baslådan dunkar på som aldrig förr och min bil fungerar. om jag hade mer tid så skulle jag ta reda på varför min stereo fungerar fortfarande, men jag nöjer mig med att den fungerar o häftigt ljus strålar ut samtidigt som basen vibrerar. jag har testat på två st stereor o fungerat felfritt på bägge. vad vore mänskligheten utan lite experiment?


lysdioderna/stereon/bilen fungerar klockrent fortfarande. De enda som hänt är att en del dioder lagt av.


grejerna fungerar fortfarande





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka