Hjälp att välja fälg+däck (Gummihuset?)

Jag vill börja med att säga att jag är helt novis när det kommer till bilar, då jag trots mina 30+ endast haft körkort i 1 ½ år. Jag vill därför i förtid be om ursäkt om jag verkar heldum och fattar trögt Till saken; jag har en mörkgrå Passat -03 kombi som det är dags att köpa nya däck plus fälg till. Jag hade från början tänkt att endast köpa två nya däck då två är riktigt fina och om jag inte missminner mig endast är 3 år gamla. Eftersom jag aldrig brytt mig om bilar tidigare så tänkte jag inte alls köpa nya fälgar, men eftersom orginalfälgarna har vissa fula märken på sig kanske det är lika bra. Det här med att välja tum är ju sketasvårt, valet står mellan 16", 17" eller 18". Jag kommer inte, vad jag vet just nu, sänka bilen något, så 18" kanske inte blir så snyggt? Hur snyggt är det med 16" då? Kanske borde slå till på 17"? Vad ska jag tänka på när jag väljer detta? Nu till val av firma. Jag har läst och läst och läst, och Gummihuset verkar ha väldigt blandade recensioner. Dels är det många som fått fel grejor, fälgar som varit skadade vid frakt, lång tid att få beställningen skickad. Men samtidigt säger folk att dom köpt grejer därifrån vid flertalet gånger, och alltid fått rätt, att grejerna håller bra, etc etc. Jag tycker nog dock att Gummihuset har snyggast fälgar, och så bor jag i Eskilstuna vilket borde betyda att jag kan åka och hämta grejerna direkt hos dom, utan att riskera en massa söndertrasiga grejor genom frakten. Fälgarna jag är inne på är följande GH EDITION STREET (finns i 16,17,18) GH EDITION XENIT BLACK (16,18) GH EDITION LIZZY (16,17,18) DEZENT RM DARK (16,17,18) GH EDITION POLAR BLACK (16,17) Val av däck görs när jag valt fälgar, känns lättast så! Ber om ursäkt om det blev en mindre novell, men jag vill vara stensäker innan jag beställer Edit: jag tar gärna emot synpunkter på Gummihuset (glömde skriva det). Ta gärna med vad ni beställt och när ni beställt detta i så fall



Svar på inlägget: Hjälp att välja fälg+däck (Gummihuset?)



Har beställt massor av gånger av Gummihuset, har aldrig varit några problem. Beställde 19" däck igår kväll till Saaben, fick mail idag att dom var på väg. Köpte även 16" däck + fälg till andrabilen, en Passat. Fick dom på 5 dagar.


köpte mina nya fälgar där och tog ca en vecka så låg dom hemma:-)


Jag hade nog kört på xenit om jag vore du. Har beställt fälgar och däck där en gång till förra bilen, det gick snabbt och bra utan problem.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka