Tona baklysen

Som rubriken lyder skulle ja vilja tona baklysena på fårrden. Så min fråga är om de är olagligt att sätta på biltemas rökfärgade strålkastarfilm som dem erbjuder http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-t . ilm-33580/ Kan inte förstå varför de ska vara olagligt. Den svarta kan ja förstå att den är olaglig men den rökfärgade är inte alls mörk...Svar på inlägget: Tona baklysenJA det är olagligt av den enkla anledningen att man inte får ändra på lyktorna då deras godkännande försvinner. Du får inte göra någon åverkan på lyktor eller glödlampor.


Finns en hel uppsjö angående detta så sök nästa gång. Men ja, all åverkan på lyktor fram som bak (även blinkers!) är olaglig och leder troligen till att du får böter/besiktning. Det finns självklart utrymmet för bedömning vilket ger gråzoner, bilar med extra reflex monterad går lättare genom en kontroll då bedömningen går på att godtyckligt bedöma att tex bakljusen avger tillräckligt med ljus för att kunna vara original eller e-märkta. Bäst möjlighet har du om du köper färdig-tonade stylingbakljus som ÄR e-märkta, då klarar du dig helt!


Haha jag hade kolsvarta bakljusen på min Audi o polisen godkände de så länge man ser att de blinkar gult.. framlyckterna får du tona ljusa färger. O gult är inte godkänt fram


Får och får, Lagmässigt får du inte tona alls. Och Jo gult är godkänt fram om lyktan i sig är gul. så man kan även säga att polisen gjorde ett tjänstefel i detta fall.


Knas polis du stötte på!


Varför säljer man då strålkastarfilm om de är olagligt låter ju väldigt korkat då uppviglar ju affärerna till att man ska vara olaglig för tänk om man nu inte tänker efter utan går inne på biltema o ser strålkastarfilm o tänker "Gud va fint det skulle se ut med att ha detta på lysena" För man tänker ju inte på en gång att de kan vara olagligt eller hur??


Vem bryr sig, köp det du vill ha och släng på det :p


Det är under inga omständigheter -alls- Biltemas ansvar. De säljer turbos också (eller har gjort), ska vi då anse att Biltema (i detta fall), ska ta ansvar för om någon gör en olaglig turbokonvertering menar du? Att kalla det "uppvigling" är bara rent trams, Biltema uppmanar knappast någon att begå brott.


Olagligt att dricka på allmän plats med, Systembolagets fel om du gör det också eller?! Du kan sätta strålkastarfilmer på alla strålkastare som inte har med fordon som ska var i trafik, bana, skog etc... Klart du har ett ansvar själv!

Okej...


Vem har sagt att t.ex biltema säljer toningsfilm för bilar som ska färdas på vägar?


Sant


tona bara blinkers å backljus LITE har 3-4 varv på mina,, om du kollar på min escrutt


Biltemas toningspray på mina baklysen, gått genon bes utan problem 2 lager visserligen finns denna opel med exakt likadana original lysen från -99 men ja.


Tror det står i biltemas katalog, på hemsidan och i varuhusen att det inte är lagligt att tona belysningen om bilen ska framföras på allmän väg. Att förbjuda försäljning av allt som kan användas till olagligheter är förstås orimligt. En brödkniv är bra till frukostmackan, men det går även att sticka den i magen på folk. Och en Volvo går att köra betydligt fortare än 120 km/h...


Är de biltemas röktonade film du har använt o inte spray?


Det är alltså olagligt även enligt Biltema om du tänkt köra din bil på allmän väg.


Okej.


jag kör spray,, allt är olagligt både spray å film,, men använder man sunt förnuft å ej har SVART så är det inga problem,, har nog haft tonade bakljus på alla mina bilar,, aldrig haft problem,, men jag kör ju ej svart heller

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka