Polyester för att plasta dörrsidor?

Hej Jag tänkte plasta underdelen på dörrsidorna fram på min Volvo 940, alltså bygga ut dem så att jag får i en stycken 6,5" högtalare. Jag kommer såga ut grunden i spånskiva, som jag sedan spänner ett fleece tyg över och sedan börjar plasta på. Jag kommer lägga ca 4 lager med glasfiber väv. Nu till min fråga, hur mycket polyester tror ni det kommer gå åt. På biltema säljer dem polyestern i 0,5, 1,0, 5,0 och 10 kg burkar. Jag såg en guide på internet där en kille nästan gör av med 10 kg polyester till två dörrsidor. Tror ni det kommer räcka med en 5 kg burk, eller det kanske inte ens behövs så mycket utan det räcker kanske med 2 stycken 1 kg burkar. Tacksam för svar



Svar på inlägget: Polyester för att plasta dörrsidor?



tror de räcker med 1liter!! du ska väll inte ha betongklumpar i dörrsidorna? hade ja varit dig har ja börjat med en 1 liters burk och fortsatt köpa sånna när de tar slut


tror oxå 1-2liter räcker köper du på biltema. har testat den och inget att klaga på. dom har allt du behöver där. kör med deras glasfibermata klippt i lagom remsor så du kan lägga flera lager tänk på att blanda plasten rätt. tänk på att tempraturen där du gör det spelar stor roll när du blandar i härdaren. inte så skoj när det börjar ryka för att man hällt i för mycket härdare har mest plastat hörn på bussar på jobbet men skillnaden är väll markant. ett tips är att brl har bafflar som är perfekta att plasta in så man får en snygg nersänkning


okej tack så mycket för alla tips hur mycket härdare är det man ska använda?


1Kg burk bör räcka ganska bra , har plastat hatthyllan till min 240 med 1kg burk och det blev över lite mindre än halva , står hur mycket du ska blanda på burken! Tänk på att du behöver inte alls lika mycket väv om du kör med tjockt tyg.


2% är rekommendationen på biltemas polyester, ett tips är att inte plasta inomhus eller ute +2 grader. hade mina ute och det tog 3 dygn innan dom började härda, tog sen in och det härdade över en natt


aha okej, varför rekommenderar du inte att plasta inomhus?


För att det luktar och det sitter i några dagar , har du garage så plasta där isf , och helst med kolfiltermask då ämnena man håller på med dödar hjärnceller!


var jävligt nogran med att INTE få plastet på händerna! Använd plasthanskar och mask om du inte står under en utsugsfläckt! har lite utbildning innom materialet.. och vill de sig jävligt illa kan du bli alergisk mot plast!! Men då ska du va ricktigt känslig! Men varför chansa??


Tack så mycket för dem tipsen När man blandar polyester och härdade, ska man bara blanda i en plast burk eller något i den stilen? Och hur mycket ska man blanda åt gången?





ja du kan blanda i vad du har tillgång till, blanda lagom mycket ta en syltburk eller något åt gången kanske


brukar köra med aluformar typ matlåde formar i alu


Okej Ska man börja med att pensla på polyester på tyget, sen lägga på glasfiberväven direkt och sen pensla på polyester igen? Eller hur är lättast?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka