Hjälp med polyester!

Hej jag tänkte plasta mina dörrsidor, och har hört att det är lättast att spänna ett tyg i den formen jag vill ha plastningen. Nu till min fråga, ska jag börja pensla på polyester på tyget och direkt efter det lägga på glasfiberväven och sen pensla på polyester igen? Och efter det låta det härda en stund? Eller har ni några andra tips?



Svar på inlägget: Hjälp med polyester!



"dränk" tyget i polyester först och låt det härda, sen plasta med glasfiber..


Aha okej då gör jag så sen när jag det första lagret polyester har härdat, och jag ska börja lägga på glasfiberväven räcker det att lägga på väven och sen lägga på polyester på den?


Låt första lagret polyester härda, om du lägger nästa lager polyester+glasfiber inom 24 timmar behöver du inte mellanslipa. Lägg på polyester på formen, sedan glasfiber och polyester igen, kör med stålroller för att få bort eventuell luft och sedan samma procedur igen. Kan vara lagom att lägga 4-5 mattor 450 grams glasfiber åt gången. Tänk på att inte blanda i mer än 1,5-2% härdare.


okej tack så mycket lägger man på polyestern med pensel eller hur är lättast? Var kan man köpa stålroller?


Hos Bilteeeemaaaa


http://biltema.se/sv/Bygg/Farg-och-Fog/ . ler-36550/


tack! penslas polyestern på?


Det rekommenderas och sen rolla satan Jag har provat hälla ut o sen bara rolla ut den men ja... Pensla rekommenderas. Finns också hos Biiiiilteeeemmaaaaa Rätt billigt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka