Demontera skinn/tyginredningen Saab 9-5

Hej Jag har en liten försynt fråga angående demontera min skinninredning på dörren. Dels tänker jag färga om skinnet då det är slitet och dels foliera handtaget beläget framför inredningen. Jag har ej funnit någon tråd beträffande detta ämne och önskar nu lite råd och hjälp från mina kära forumkamrater! Tackar på förhand! MVH Patrik



Svar på inlägget: Demontera skinn/tyginredningen Saab 9-5



Själva dörrsidan är ganska smidig att plocka av, 3st torx skruvar och lite clips som håller den. Läder delen har jag aldrig lossat dock, dörrsidorna säljs bara som kompletta. Varför färga om det är sletet? Vore det inte bättre å byta ut det istället? Köpa lite skinn på metervara, klippa till och limma dit? Finns massa trådar om att klä baslådor och ljudbyggen med skinn, tyg osv.


Själva tanken med det hela är att byta färg helt och hållet. Även om du skall limma på ny vara av olikt slag måste du fortfarande kunna få bort inredningen:)


Men är det skinnet du inte får loss då eller hela panelen/dörrsidan?


Skinnet... Det känns som den är demonterbar!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka