Färg för motor

Detta har säkert tagits upp förut, men jag funderar på om det är någon här som kan rekommendera en färg till att måla motor & vxl låda med. Helst då en färg som håller för värmen från grenröret. Jag tänkte att fräsch upp när jag ändå har grejerna ur bilen.



Svar på inlägget: Färg för motor



Finns värmebeständig färg på typ mekonomen. Heter nog t.o.m "motorfärg" eller något sånt. det håller fint.


Tackar


Jag gjorde en rolig grejj som retat många, jag köpte originalfärgen till Volvos rödblock, från Volvo själva och målade mitt Audi S2-block med. Det funkar bra.


Ok, kan fungera.


Älskar saker som retar folk! Vad är det för färg orginal på Audimotorerna egentligen?


Svart som natten eller schwarz als die nacht.


Tack! Då får det bli svart tills jag hittar något som är mörkare!


Den tyska natten är mörk, så lycka till


Haha. Så när folk tittar ner under huven på din bil, och ser färgen på blocket så utbrister dom; "AHaaaaa...det var mig en lurig jävel som använt Volvos röda färg till en Audi...kul!" Det var som sjutton. Förstår poängen dock.





Brukar säga att de ett rödblock med audi-kåpa för att gå genom besiktningen, volvoraggarna i krokarna är....inte så bildade


Nej, den allmänna uppfattningen brukar vara så.. Edit: Ett bevis på detta kommer här i form av en fråga. Vad skiljer så kallad "bromsoksfärg" mot "motorblocksfärg"? Fungerar det ena i stället för det andra, eller innehåller "bromsoksfärg" något som tex olja reagerar med?


Vet inte om det var riktat till mig, jag är ingen expert i ämnet, men så länge du inte får bromsvätska på någon av färgerna så kan du använda dem till vilket som. Vilket är rätt lätt att se till att man inte får. Silikonvätskorna tror ja inte löser upp nån färg mer än vattenfärg. Motorfärg kanske bränns och blir svart om det används på ett bromsok, må väl vara det som är det stora problemet i så fall. 2komponents bromsoksfärg brukar vara resistanta mot glykolbaserade bromsvätskor, vad som reagerar/inte reagerar med vad och varför, det får någon forskare här på forumet berätta.


Det var riktat till vem som helst som kunde svaret, men man får såklart tacka för svaret.


Oj vilken diskussion, var bara nyfiken på om det var någon som visste en bra motor färg som tålde värme, som inte flagnade vid grenrören ungefär lika fort som man startar motorn. Men tack för alla svar. man kanske ska ha någon slag av 2k färg i alla fall.


här har du några produkter.. joutun solvalitt... sigma sigmatherm......international intertherm....... tikkurila temal hb...................... det e ingen rostskydd i dom, vill du ha så finns dom färgena med zink i om man vill, men ska man måla med zinken så måste man blästra innan för det färste inte alls annars


Zink verkar trevligt.


Nu lånar jag tråden lite här och hoppas det är okej, oss opelfantaster i mellan Är det någon som har erfarenhet av biltemas motorfärg? Jag vet att det skär i mångas öron när man nämner biltema, men jag tycker att de har ryckt upp sig ordentligt på sistone. Självklart finns det prylar man inte köper där, men hanterar man deras övriga färger rätt så håller det helt okej i alla fall.


Inga problem att låna tråden så länge det håller sig inom ämnet.


Jag har använt biltemas motorfärg på ett golf block, har inte varit nått problem än så länge i alla fall. Men det är väl lite som det mesta på biltema, man får vad man betalar för.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka