Måla bromsok

Hej jag funderar på att måla mina nya bromsok innan montering och undrar lite om det bara är och måla på eller om man måste köra lite med sandpapper först eftersom dom är nya så att färgen fäster lite bättre? tacksam för svar



Svar på inlägget: Måla bromsok



Stålborste körde jag med. Men det är mest för att få bort rosten, Om de är nya borde det bara vara att måla på i min värld.


Tänkte om dom redan va behandlade med något så att inte färgen fäster så bra eller ngt sånt. Jag vet inte ville bara va lite säker


Jag har bara målat rostiga ok så vet inte men jag antar att dom inte är det. Vissa ok är ju färgade original de är säkert behandlade med någonting.


Slipa innan du lägger på färg, bättre det än att inte ha gjort det, då vet du att det är riktigt gjort! Skadar inte heller om du använder värmetålig färg så inte det rinner av efter att du kört ut från garaget...


Tack för svar jodå har köpt riktig bromsoks färg så det ska va bra


Stålborste först. Sen putsar du dom med Tinner. Sen är det bara att måla. Köpte min okfärg på Biltema för 99kr burken. Färgen håller fortfarande. Har testat Hammarlack på en annan bil men tycker nog Biltemas verkar hålla bättre.


jag köpte på speedparts, då fick man med något rengörings grej


Tinner är bäst! Men det funkar säkert med den sörjan du fick med. Bara att testa. Jag målade min ok 2ggr. Lycka till


Jag körde med slipskiva på vinkelslipen och sedan stålborste. Var ca 1 år sen jag gjorde detta och färgen har inte spruckit eller lossnat. Köpte biltemas ok färg.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka