Beställa från Japan?

Nån som vet om det är dyra frakt kostnader på t.ex en vinge el dyl?



Svar på inlägget: Beställa från Japan?



du får frakt, tull och moms på det du köper. finns varan i england så köp där


Enbart fraktkostnaden är halvt omöjlig att svara på. Har plockat pryttlar från "hela världen" där det varit mindre i frakt än vad motsvarande kostat att skicka inom Sverige. Men, samtidigt hår du tullavgifter och moms att ha i åtanke, precis som Gloremir skriver


Jo det är sant. Men går väl att smita undan dessa avgifter om man skickar det som måt annat ;-)


Inte alls säkert, det görs stickkontroller också. Sen är det ju som att även kvitto saknas på innehållet, kan tullen göra en uppskattning på värdet. Så, det är ingen garanti alls, speciellt inte om det är så pass stort som en vinge.


Det har du iofs rätt i.. får se hur man gör :-)


Menar inte att det är omöjligt att "få igenom" något, mest bara att det inte är någon garanti "hur man än gör". Har fått saker uppskrivna i värde när det saknas kvitto, men också ordentligt nedskrivna ("bästa" nedskrivningen var väl från ca 8500:- till 1500:-, så det var helt ok) MEN, vill du göra det lätt så räkna med att du "åker fast". I värsta fall blir det vad du har räknat på. I bästa fall blir det billigare. Så gör jag/vi inom familjen, så fort det kommer från utanför EU


Låter som ett sunt tänkande :-)


Jag beställde ett paket från kina. Det skickades som "gåva" men fastnade i tullen, så fick skicka in ett kvitto på sakerna så de sedan kunde räkna på tullavgifter. Så det är inte säkert att dina saker går igenom tullen fastän det skickas som gåva.


Nä har förstått att de gör stickkontroller. Får surt räkna med att det blir dyrare. Men det lär ändå bli billigare än här i svedala...?





Kan det bli. Kollat något innom eu?


Nä.. inte kommit så långt. Men har tänkt kika. Just nu är fokus på motormässan i helgen i Östersund. :-)


Hör av dig när du kommer hem igen och skicka lite info på vingen du var intresserad av så ska jag kolla vad jag kan få tag i! Har en del kontakter där som jag sa på kolfiberdetaljer till skyline, golf, audi, mm!


Lugnt det :-) har med pengar för batterier också ;-)


Nice!


Kinesen är riktigt bra att handla från har bestället ett 20tal olika grejer och aldrig åkt på tull.. en gång krånglade dom med något smink tanten beställt men blev inget med det.. dom skriver ner och skriver rätt utan att man ber om det Usa är 100% att man åker på tull och skatt på skiten


Kan jag ju säga att det stämmer inte då (USA=100% tull o moms). Eller ja, jag håller inte med iaf





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka