Elhissar Volvo 850 dioder

Hej! Jag hade tänkt och byta dioderna till elhiss-knapparna på min Volvo 850 -96. Efter mycket om och men fick jag äntligen loss själva konsolen där elhissarna sitter. Men nu har jag helt fastnat, vet ej hur jag får loss konsolen den sitter fast i en massa kablar och jag hittar ej något snabbfäste till dessa. Så tänkte höra om det finns någon hör som vet hur jag ska gå till väga. Så här såg den ut innan jag lossade den undre platsdelen. Undersidan på konsolen. Är mycket tacksam för snabba svar MVH HenrikSvar på inlägget: Elhissar Volvo 850 dioderSitter det inte en kontakt längre bort på kabeln de måste de nog göra? efter det är det bara å börja lista ut hur du får ut brytarna. lägger satsen men knapparna neråt och bryter de svarta mot sidan och försöka få upp de vita ligger två kulor och två pinnar i varje knapp tappa inte bort dem


Ska undersöka och se om jag hittar någon tack för svaret!


ÄNTLIGEN! Nu är elhissarna loss Fick lossa hela mitt delen och lossa två stora "kabelfästen". Så nu återstår själva lödandet. Knapparna är av En liten närbild. Vilken typ av diod ska jag använda mig av? Vilken sida ska motståndet sitta på? Och hur vet man vilken sida som är + eller - ?


Så här ser en av mina ut Plus är där motståndet sitter, spelar egentligen ingen roll vilken sida du sätter motståndet. Använda mig av 5mm blåa platta dioder vart lite tajt men blir riktigt bra resultat brukar alltid köpa ifrån litepol.se men tydligen ligger sidan nere... men dessa skulle funka http://www.upplyst.se/product_info.php? . cts_id=152 560ohm skall motståndet ligga på så att dem inte brinner upp


Najs ju.. du kan ju börja ta betalt för detta


Köp såna som adiko länkar. Diodens + kan du lokalisera genom "benen", ett är längre än det ena. Det längre är +, det är på det benet du ska löda fast motståndet. Ta en multimeter och plugga in dosorna utan själva knappen på, använd sedan multimetern för att lokalisera strömmen som går till motståndet och sedan dioden. Vet du inte hur en multimeter fungerar så säg till, har du inte en så går det att köpa på biltema. Använder mig själv av en och den funkar toppen! Antar också att då den säljs av biltema så lär den även vara billig! Är det något du undrar så fråga bara. Lycka till!


Tusen tack för svaren! Jag är inte hemma just nu men ska kolla på det i veckan och återkommer med svar.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka