Måla insidan av avensis fram lyktor hjälp!

har en avensis t25 kombi och har hittat denna bilden. och där han säger att han har målat insidan av lamporna. går detta att göra för en hemmasnickrare ? vad behöver man för detta ? här nedan kopierar jag länk så kan ni se hur det ser ut . http://www.toyotaownersclub.com/forums/ . ght/page-2Svar på inlägget: Måla insidan av avensis fram lyktor hjälp!Försöka lossa på glaset så du kommer åt sedan är det bara att maskera och spreja. Går att värma upp limmet i ugnen men ta det försiktigt


På Volvo så gör man ungefär såhär: - Lossar strålkastarna - Värmer upp hela strålkararna (i ugn på visst antal grader på viss tid) - Tar ur strålkastarna och lossar metallclipsen - Lossar glaset (är limmat, limmet man värmer för att mjuka upp) - nu har du öppnat strålkastaren! Sen skulle jag rekommendera dig att lämna iväg de på seriös lack. plastprimer, 2k färg etc. Sen skaffa ny butyltejp (tror jag det är) och limma ihop dina strålkastare på liknande vis som du plockade isär de. - Lägga i en sträng butyltejp i skåran. - in i ugnen (visst antal grader, viss tid) - Ut ur ugnen, tryck på glasen och på med clipsen Done!


Ja, inte så svårt bara man tar det lugnt. 100-120 grader och 7-10 minuter kan man börja med, och om inte glaset släpper så lägg in strålkastaren 5 minuter till. Butylen ska man se efter med så den inte fastnar på själva reflektorn eller andra ställen där det syns (och ser fult ut efteråt). Och man ska även undvika att fingra på reflektorn. För att torka bort fingeravtryck och annan smuts från ''kromad plast'' brukar vanligtvis bara göra det värre. Och när man ska montera ihop dem igen så värm upp butylen med glaset på plats, och sen tryck ihop det och på med clipsen. Man kan även täta efteråt med silikon om något ställe runt glaset inte blev helt tätt.


finns det risk för att lamporna kan gå i sönder ? smälta eller spricka ? tack för alla svar det hjälper verkligen


ska nog inte vara något problem bara det inte blir för varmt

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka