Får man ta bort den orangea positions reflexen/lampglaset?

Hej är det någon som vet om det är okej att ta bort reflexen/lyktglaset som är innanför strålkastar glaset? Jag vet att man inte får ändra strålkastarna alls. Men nu undrar jag snarare om changsen är stor att bli stopped för man inte har ett oranget sken på sidorna?! På äldre bilar har man väl inte det? Inte vad jag sett iaf. För bilprovningen har väl inget krav på att det ska vara ett oranget sken på sidorna när bilen är igång. Då menar jag inte blinkersen nu. Den ska naturligtvis vara orange! Här är en bild på glaset jag skriver om. Alltså inte där blinkersen sitter utan där en positionslampa sitter.Svar på inlägget: Får man ta bort den orangea positions reflexen/lampglaset?På din första fråga är svaret: Nej. Det svarade du själv på i raden under din ställda fråga. På din andra fråga är svaret: Troligtvis liten risk att du blir stoppad, men risken finns. Att chansen finns är ett utryck som betyder något positivt. På din tredje fråga är svaret: Volvo 240 exempelvis har orange positionslykta bak vissa årgångar. På din fjärde fråga är svaret: Finns det en ljuspunkt/lykta originalmonterad på bilen ska den fungera.


Så om jag besiktar bilen så får jag en 2a på att en lampa är trasig i posetionsljuset fram? 240 bak ja men nu snackar jag om fram. I bak har jag Inga på denna bilen heller. Inga på sidorna heller förutom dom i fram som sitter i lamphuset/strålkastaren.


Ja, du får ett nedslag på 'lykta ur funktion' om du besiktigar utan fungerande lykta. Volvo S80 exempelvis har gult ljus fram i huvudstrålkastaren eller i stötfångarlisten beroende på gen.


Okej men om dimljus är ur function då? Samma sak där att man får en 2a?


1. Otillåten ändring (Ifall du tar bort den) vilket är ett X2 i detta fall (åtgärda själv) 2. Du får en X2 ifall lampan är borttagen (IFALL besiktningsmannen upptäcker det.) (Dvs åtgärda själv till nästa år). 3. Dimljus måste ej fungera, så får man nedslag på dimljus så räcker det med att ta ur lampan så är den godkänd.


Du kan inte ta bort reflexen då det sitter en lampa under vad jag vet och den måste funka/lysa. Hittar du däremot helt nya strålkastare utan reflex är det inga problem alls. Det är bara i USA det är lag på att man måste ha reflexer. Inte här hemma. Men som sagt finns det lampor i strålkastaren så måste alla funka.


Okej. I bästa fall så tar jag bort det och gör en snygg lösning med att ta bort lampan och täppa till hålet som blir där efter. Då borde inte besiktningsmän bry sig.


Tror inte det alls om du skulle göra det snyggt. För det är snyggare utan reflexer på sidorna. Bara Volvo som kör det av alla senare bilar vad jag har uppmärksammat i alla fall. Lycka till=)


Det du kan prova göra är ju att chromefoliera reflexen.

Okej tror inte det heller. Fattar inte varför dom sätter reflexer där. Svinfult när allt annat är chromat så kommer det något oranget i sidorna :S Chromefolie va en fin idé! Tackar för det!


Har samma ljus på min v70 och tycker reflexen där är riktigt snygg :-)


jadu samken är som baken Delad

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka