X70 front på 850

Antar att det passar bäst in här. Har en fråga ang att byta hela fronten på en 850 till en x70 front, och då framförallt strålkastarna. hur gör man för att koppla in x70 strålkastarna på 850? det verkar ju vara helt olika kontakter och färger på kablarna på x70 och 850? bla har ju kontaktstyckena på x70 4 stift och på 850 bara 3, så frågan är, hur ska det kopplas för att allt ska lira? är en polare som undrar eg (ej medlem på gorg) då han fått tag i en 850 med x70 fronten och de har tydligen inte lyckats koppla in helljuset alls och kablaget verkar delvis tattarkopplat med hoptvinnade trådar och eltejp (suck, man blir så förbannad på sånt) så, nån som har bilder och instruktioner på hur det SKA kopplas för att allt ska funka?



Svar på inlägget: X70 front på 850



Möjligt det hade passat bättre under bilel. Inget svar på din fråga direkt, men om du/ni inte får något svar, så borde det väl bara vara att plocka fram multimetern och mäta sig fram?


kolla med Zod3t han har garanterat koll på hur du/ni ska göra


Färgkoderna är detsamma på v70 och 850 på helljus/halvljus. Blå och grön har jag för mig. Sen har du jord som är svart såklart. Sista "pinnen" (grå eller vit) är positionsljuset som du hämtar från det gamla positionsljuset som sitter i lyktan. Blinkerskablaget får du också löda om då du bara ska ha jord och ström till blinkers (2 kablar). Tog en halvtimma för mig att göra båda sidor inkl lödning, eltejp och få in kablarna i "kabelstrumporna".





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka