Frågor om pulverlacka fälgar

Har varit inne på en längre tid för att pulverlacka mina fälgar i grå metallic men när jag ringt runt till olika firmor så är det ingen som har just grå metallic utan alla har bara silver, svart eller vitt verkar det som. Är det så ovanligt med grå metallic pulverlack? Sen är det flera som avråder mig att pulverlacka för att om det inte är en ren aluminium legering i fälgen så kommer det bli popcorn i bränn ugnen när man värmer upp fälgen. Är det nån som råkat ut för att fälgarna blivit förstörda? Törs man pulverlacka, mina fälgar är ju lite special o svåra att få tag i så vill ju inte förstöra dom.



Svar på inlägget: Frågor om pulverlacka fälgar



Har faktiskt letat efter någon fin grå metallic men inte hittat någon på jobbet. (jobbar som pulverlackerare) Går säkert att få tag på, men kanske inte är så stor åtgång på den färgen, och via dom vi handlar pulver av går det bara att ta hem 20/25 kilos kartonger med pulver. Det där med att fälgarna ska bli förstörda har jag aldrig vart med om iaf, och har väl lackat ett par hundra fälgar.


Jag passar på att ta en annan fråga om pulverlackade fälgar. Jag lämnade in mina 17" are förra vintern på pulverlack. Ett år o cirka trehundra mil senare så har fälgarna blivit ljusgula på utsidan och det har släpt en del flagor ifrån dom. Man undrar ju om det inte är meningen att dom ska vara snygga mer än ett år? Lackeringen gjordes svart hos en Industrilackerare. Jag misstänker att jag blivit blåst då jag tror att det är vanlig lack på fälgarna. Eller kan det vara något annat som har gjort att det blivit så?


mm har också hört att dom tar hem i 25kg kartonger o att det är så dyrt att dom bara tar hem vanliga färger men man tycker ju att grå metallic borde vara poppis o angående det där med att fälgarna ska gå sönder verkar vara nått som dom flesta skrämmer upp en med. Jag håller på o kollar pulverlackare i hallsberg o örebro nu o ska se om dom har grå metallic


kolla me denna firman!! http://www.sweden-wheeldesign.se finns på galleri ett antal olika färger på fälgar.


Jag har faktisk aldrig sett eller vart med om att någon klagat på att de skulle ha gulnat eller ändrats i färgen på pulverlackade fälgar. Så det vet jag inte vad det kan bero på. Att det släpper flagor av dom skulle jag kunna tänka mig att dom inte har vart ordentligt blästrade, att dom missat, så det ligger lite gammal våtlack kvar, syns inte jämt efter lackering, men pulvret sitter inte ordentligt där.


Va och snackade om just detta med en pulverlackerare igår faktiskt. Fär bästa resultat ska man egenligen blästra fälgen. Men i mitt fall (jag vill ha kvar kromkanten) så slipar man gamla färgen, sen bränner dom den för färgen inte lyfter och lossnar. Sen på med pulverlacken.


Nu har jag kollat runt på flera ställen o ingen har grå metallic i pulverlack nån som pulverlackat sina fälgar grå metallic o i såfall vart???????


Antracitgrå? Är inte den lik metallic?


ja det ska ju vara antracit metallic som typ volvos r-fälgar men ingen verkar ju ha det i pulverlack form.





jag jobbar på pulverlackering och kan kolla ifall vi har nån sån färg eller liknande iaf. så kan ja skriva här vart vi köper den ifrån, så kanske nåt lackeringsföretag kan köpa sån färg därifrån. kan man inte beställa hem prover av färg? och är inte dessa i mindre mängd då?


ja det vore ju snällt pratade med ett företag o dom sa att man var tvungen att beställa hem så himla mycket av det + att det kostade mer så det skulle inte bli lönsamt för dom så därför körde dom bara silver


ok men vi har massa olika färger då vi lackar till dsign grejer och annan skit. till och med rosa har vi


då ställer jag också en fråga...vitt borde väl finas hos dom flesta pulverlackerarna?


japp vitt, svart, silver finns hos dom flesta men inte grå metallic hittade en kille på blocket som pulverlackar i metallic färger men bodde ju jätte långt ner i landet





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka