Blanda rollning och proffslack?

Jag har en bil där lacken skulle behöva en rejäl uppfräschning men jag vill inte lägga några större summor och jag har inte tillgång till lackbox så rollning verkar vara enda alternativet. Däremot vill jag hålla öppet för proffsigare lack senare så jag undrar vad som funkar utan att man ska behöva slipa plåtrent innan man lägger på proffslacken. Hammerite går ju fetbort (innehåller silikon). Rust-Oleum är tydligen väldigt poppis. (uretanmodifierad alkyl) Några rekommenderar Biltemas båtfärg (2-komponents polyuretan) John Deere Blitz Black är intressant men måste nog sprayas för bästa resultat. Frågan är också om den finns i Sverige. Norsjö Pansarol (alkyd) Andra?



Svar på inlägget: Blanda rollning och proffslack?



Har du kompressor? isf köp en billig lack-spruta på biltema och vanlig 2k-lack. Häng upp lite presseningar och lacka på. Är man lite nogran så blir det helt ok. Lägger man lite extra färg går det våtslipa endel om man gör missar.


Ingen lackerare i världen gillar 1-komps på nåt de skall lacka med 2-komps.


Som jag skrev har jag inte tillgång till lackbox och kan inte heller bygga en. Jag tror inte de som har bilarna bredvid blir glada om jag börjar spreja färg omkring mig. Sprej är således inte genomförbart. Möjligen burk men då tror jag roller blir snyggare.


temadur 90 eller vilken glans du vill ha, en grym polyerethane färg, www.tikkurila.se köp från temamix


Du har alltså absolut ingen möjlighet till att spraya med lackspruta? Och sprayburk vill du inte då färgdimman kan hamna på andra bilar. Du har inte möjlighet att spraya på någon väns tomt/garage? Jag skulle rekommendera att köra biltemas 2-k båtlack igenom biltemas "proffs"-spruta. Sägs bli riktigt bra resultat med tanke på priset. Annars ryktas det om att biltemas 2-k lack även går att rolla. Då färgen inte är så dyr så råder jag dig om att testa. Lycka till. Visa gärna bild på slutresultat.


Problemet som kan komma att uppstå är att lösningsmedlet i färgen du lägger på nu kan reagera med lösningsmedlet i klarlacken lackeraren kommer lägga på i framtiden. Du bör alltså välja en färg som du vet funkar med billack, jag är dåligt insatt i vilka lösningsmedel som används med det finns garanterat de som vet bättre.


rollning blir skitafult, ge faan i de o spara o kosta på en riktigt lackning!!


Man borde kunna lägga en sealer ovanpå hemmalacken bara den sitter tillräckligt bra. Jag har funderat på Feltemas eldrivna lackspruta men har ännu inte hittat något ställe att vara på. Kan ju inte gärna åka ut i skogen med några partytält och ett dieselaggregat.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka