Polera bort ett stenskott?

Hej, Jag fick ett stenskott för ett par dar sedan som sitter rätt illa, ungefär på mitten i höjdled och mitt på vänster sida. Den syns väl från insidan, speciellt vid solsken. Stenskottet är ca 8 mm långt, 0.5 mm brett på bredaste stället, en riktigt ytlig repa, som knappt känns med nageln. Det finns ingen spricka eller så, den är mest matt/grumlig. Min enkla fråga är OM det är möjligt att polera bort en sådan repa eller blir kostnaden högre än att byta ut hela rutan? Är t.ex. Sonax Proline Glasrubbing något som kan hjälpa? http://www.mekonomen.se/bil/bilvard-och . -pa22746sv Tacksam om någon som kan det här med glas svarar! Hälsn. Tigge



Svar på inlägget: Polera bort ett stenskott?



Åk till en glasmästare, ofta fixar dom sånt kostnadsfritt om man har rätt försäkring.


Det skadar väl inte att prova att gnugga bort det, men frågan är ju om det verkligen går.


Jag talade med ett par glasmästare igår och båda sa att eftersom den är så ytligt går den inte att fixa. Han sa att medlet man sprutar in i t.ex. sprickor inte fäster på så ytliga skador. Gnugga har jag redan provat, dock inte med Sonax Glasrubbing. Jag gissar att det nog säkert skulle gå att polera bort sådana repor med rätt maskiner men ingen glasmästare tycker att det är värt besväret för den ganska långa tid det skulle ta. Glas är som jag förstår ett rätt så hårt material.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka