Köpråd på ett paket, vill dessutom lära mig bygga biljljud osv

Tjänna garaget!! Först skulle jag vilja ha råd om detta paket, fattar mig inte på billjud speciellt! Men detta verkade bra? http://www.conrad.se/websale7/?Ctx=%7bv . 1=tablink2 Det är alltså två lösa element med i paketet, som jag gärna skulle vilja byta ut och sätta i dörrarna, men då måste jag ju skära och spackla och dona in dom? Hur gör jag då? Jag har läst lite på forum att jag behöver "bläbärssoppa", fleeceduk och spackel? Men lite mer exakt vad är de jag behöver? Finns det några guider för sånt här?? Jag vill också lära mig om billjud överlag, dubbla talspolar, 1,2,4 ohm, watt/rms! Allt det där är kenisiska för mig!!! Vart och i vilken ände ska jag börja för att lära mig?! Snälla hjälp denna nybörjare någon! Tänkte även att denna tråd kunde bli en "billjud för dummies" ? Tack på förhand!! // PATA



Svar på inlägget: Köpråd på ett paket, vill dessutom lära mig bygga biljljud osv



först så kikade jag på denna ljudpaketet.., och ja..., när man ser priset och vad som ingår så är det nog det billigaste jag har sett.., och när det kommer till billig billjud så , är det så att alla siffror som står med där watt osv. det är mest hitta på ( i denna prisklassen ), och om jag skulle försöka vara snäll här så , är nog org ljud i bilen bättre än denna ljudpaketet.., ( beror på bil.. ) sedan att plasta dörrsidor.. baserad på prisklassen i ovannämnda så AVRÅDER jag dig starkt ifrån att ge dig på plasta dörrsidor , då det kostar en del.. men men .., om du nu ändå vill ge dig på detta så behöver du följande : blåbärssoppa som består av polyester: http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier . ter-36075/ och härdare: glasfiber: http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier . vav-30512/ handskar : http://www.biltema.se/sv/Hem/Stad-och-t . ack-28520/ och en jävla massa penslar : ( din lokala mataffär kan ha en billiga engångspenslar ) totalt så kan man räkna med 2-3kg polyester, en burk härdare , 5 kvm glasfiber och 10 penslar, till 2 dörrsidor.., ( totalt ca 4-600kr om man snålar lite här och var ) , och sedan så behöver man tyg för att klä dörren efteråt, ( ca 500-1000kr för skaplig tyg, + 300kr lim ) och nu räknar jag inte med allt annat som ska in i dörren mer än detta ( så som , ljuddämpning, kabel, mdf ringar, osv osv..) (jag gissar att jag har någonstans 3000-3500kr / dörr i min bil) och nu orkar jag tyvärr inte börja gå genom watt, rms, peak, ohm osv.., ( men de finns bra trådar här på garaget.org om detta , kika på billjud , och dem klistrade trådar ( dem första ))


Finns jättemånga bra färdiga förklaringar på allt du undrar om du söker. Ska man förklara hur allt funkar så kommer de bli ett låååååååååååååååååångt inlägg. Jag har inte orken till att skriva allt här och tror knappast att någon annan har det heller. Finns en del klistrade trådar längst upp i listan där det finns förklaring på några av sakerna du undrar. Lycka till med bygget!


Har du använt 2-3 kg polyester till 5 kvm glasfibermatta? Det låter väldigt mycket. Jag har 5 lager i varje dörrsida och jag hade polyester över i min burk på 1 kg. Polyestern ger ingen styrka den binder bara glasfibern så att använda så mycket polyester är bara onödigt. Men du kanske räknar in att du ska mätta något tjockt fleecetyg också i den beräkningen?


Klart som fan polyestern ger styrla! Annars hade du llika gärna kunnat binda glasfibret med trälim eller något annat skit. Använder man polyestern till att mätta dörrsidans papp så har man fått rejäl styrka redan där. Testat o knäcka en 1cm tjock platta med ren polyester? Testa göra de om du får ngt över i burken när du har plastat så ska vi se vad du säger då. 2-3kg låter ganska lagom till ett par dörrsidor, beror lite på hur man bygger och vad för filt man använder att spänna formerna med. Den ska ju mättas rejält. Bara en filt mättad med polyester kan vara jävligt stark. Tror jag använde ca 5-6kg till mina dörrsidor men då har jag flera lager glasfiber (2-3 lager)


Det finns flera olika bindmedel man kan använda istället för polyester. Polyesterns enda fördel är egentligen att den är billig. Okej, att polyestern inte ger någon styrka alls är kanske att överdriva men det är glasfibern som ger absolut mest. Ju större mängd glasfiber du har i förhållande till mängden polyester desto starkare blir konstruktionen. Självklart till en viss gräns det måste vara tillräckligt för att binda ihop glasfibertrådarna med varandra så de bildar en homogen struktur utan luftbubblor. Det fungerar ungefär som att jämföra fönsterglas med en vindruta. Lamineringen i rutan gör den betydligt starkare. Testa att knäcka en likadan platta som du pratar om men med ordentligt gjord glasfiber så får du se skillnaden. En 1 cm tjock skiva av polyester i den storlek du pratar om knäcker du lätt med en hammare. Det kan du aldrig göra med en glasfiberplatta i motsvarande storlek och tjocklek.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka