Köpråd: Saab AERO 2004 automat

Hejsan! Har snöat in mig helt på saab just nu och AERO framförallt, har siktat in mig på en 2004 automat. Har rullat 12400 mil vilket inte låter så farligt. Har förstått det som att inte alla aeros mellan 2004 och 2005 är 6vxlade, stämmer detta? Enligt transportstyrelsen har den haft 5 ägare, är detta en varningsklocka? Finns det några speciella problem med dessa bilar jag borde veta om?



Svar på inlägget: Köpråd: Saab AERO 2004 automat



Kan vara så att det finns 5-vxl manuella också, men manuellt växlade har jag nog bra sett med 6-vxl låda. Automaten har jag för mig alltid är 5-vxl. Jag önskar att folk slutade snöa in på antalet ägare Vad tror du själv? Ägare 1. Firman som sålde den ny. Ägare 2. Första brukaren Ägare 3. Med stor sannolikhet en ny bilfirma Ägare 4. Nya brukaren, alltså brukare 2. Ägare 5 (nuvarande): Den du ska köpa bilen av. Bilfirmor räknas också som ägare då alla ägarbyten räknas. Allt detta på 10 år. Sannolikt har bara två personer brukat bilen under 10 års tid. En varningssignal om du skulle titta på någon annan bil är om den bytt ägare flera gånger under de senaste året, och om du köper av en privatperson, om denne nyss skaffat bilen. Då är det troligen någon som säljer bilar som privat ej skatteredovisad verksamhet, en bilskutt med andra ord. Eller så är det någon som köpt en dålig bil och vill bli av med den. I det här fallet är det ovanligt få ägare för att vara en tio år gammal bil. Jag rekommenderar dig att aldrig titta på antalet ägare på en 15-20 år gammal tysk statusbil



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka