KÖPRÅD av första bil för 20000-25000 kr

Det har alltid varit något charmigt med BMW, de känns även så råa på något sätt. En annan sak som jag märkt med BMWs är att alla har gått så otroligt långt och de flesta har blivit ändrade på något sätt. Har varit och kollat på några men blir ofta ganska besviken av skicket...



Svar på inlägget: KÖPRÅD av första bil för 20000-25000 kr



Utseenede mässigt tycker jag att dem ligger lika. Leonen har jag för mig har lite bättre drag och det går att göra väldigt mycket med styling/trim. A3an har bättre bränsle förbrukning och känns på nåt sätt mer "lyxig" i kvaliteten... Har hittat många A3 runt 20-25k medans leonen ligger på 23-30k Får nästan ont i magen av att jag inte kan bestämma mig haha


Det är aldrig lätt när man ska köpa en "ny" bil, speciellt om man har flera modeller/märken i tankar. Det går i dagsläge att hitta billigara A3-or, men dem flesta har gått längre, samt är betydligt mer sönderkörda. En bekant hade en A3-a av samma årsmodell som våran Leon och det var bara fel efter fel på den, Seaten böt vi bara kamremen på vid 16000 mil, och bromsarna fram och bak, annars var det bara att tutta och köra i nästan 10 000 bekymmersfria mil, vi köpte bilen när den hade ca 8500mil på mätaren sålde den med ca 18 000 mil på mätaren, så en bil jag varmt kan rekommendera. Utseendemässigt, tycker jag att TopSport modeller ser mycket bättre ut än vad A3-an gör, där den vanliga 1,8t ser lite väl "snäll" ut. Men, det är just det att det är en Seat och dem flesta väljer bort den just för att det är en Seat även om kvalitetsmässigt håller den bättre än dem flesta andra märken. BMW-n hade jag inte ens funderat på då dem är otroligt dyra i inköp, dem flesta är sönderkörda, och dessutom så får man för samma pengar en bil som är 8-9 år yngre och har mer krut. Det är i slutändan du som ska köpa och underhålla bilen, så se vad som lånar sig bäst i längden, ring lite runt och kolla hur det ser ut med försäkringar för dem modeller du är mest intresserad av, reservdelar och liknande.


Tack så mycket ska kolla in leon lite närmare. Är det något välkänt fel man bör kolla efter, eller nåt ställe där det brukar finnas rost osv. Så man vet vad man ska kolla efter när man testar leonen:)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka