Köpråd! Volvo, Bmw

Hej! Är ute efter en ny bil med en budget kring 15-25k, att spara lite extra skadar inte Vill egentligen ha mig en beamer men är rädd att detta i slutändan kommer bli för dyrt för mig. Är student. Det jag kollat mest efter är nog någon e46 (!bensin och manuell!) som faller inom budget. 318, 320, 323 osv. Jag skulle uppskatta om ni som ägt dessa modeller skulle kunna vara ärliga och säga om BMW-träsket blir så penga-slukande som jag hör alla säga. Är även öppen för andra förslag! Vid Volvo faller jag på alla äldre bakhjulsdrivna modeller men möjligtvis något med en t4, t5. /Joakim



Svar på inlägget: Köpråd! Volvo, Bmw



Köp dig en välskött 940 Turbo! En nyare med m90 låda och sen byt alla bussningar till sport saker och kasta på sänkningsfjädrar och ett par trevliga fälgar sen har du nog roligaste bilen som fortfarande är användbar! ^^


med dom pengarna skulle jag skaffa direkt en riktigt fin e36 328 eller e46 328. dom ligger på ungefär 20tkr kanske billigare om man kan pruta. pigga motorer och mycket kul att köra. går inte sönder så ofta, finns säkert måndags exemplar överallt men tycker inte att bmw är så jobbiga som massa folk tycker, däremot tycker ja wolksvagen och audi går sönder som fan. och dom är verkligen jättedyra att reparera , speciellt deras jäkla kamrem som är skitdyr att byta. tvärtom tycker ja bmw är mycke bättre bilar som tål mycket stryk. det enda negativa jag hört är kylsystemet som man måste byta nån gång men annars så går dom bara på.


Nog går det att hålla en äldre BMW igång på låg budget om man är lite driftig och köper billiga & bra (?) grejer från utlandet. Kan nog hända att BMWs har mera kring/elutrustning (typ xenonljus, ev regnsensor osv osv) som kan strula än en motsvarande Volvo, men det behöver man nog inte räkna med till 100%. Det fina med BMW är att det finns flera öppna reservdelskataloger på nätet (i kontrast till Volvo som inte har det) så det finns goda möjligheter för hempul och jakt på billiga reservdelar Har inte haft några direkta haverier på min 323ci under ca 3år/4000mil men har bytt en del slitdelar (bromsskivor, bussningar, stötdämpare osv) och har/haft strul med centrallås, xenonljus, airbaggivare i stolarna & kupéfläkten. Och kosmetisk rost givetvis Volvo 26år/19500mil: BMW 12 år/14000mil: (hehe)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka