Köpråd: Volvo T5 2001.

Hej! Tittade på en Volvo T5 2001 som jag tyckte såg riktigt fin. Jag har aldrig tidigare ägt en Volvo så jag har inte så mycket kunskap om dom tyvärr. Om ni vet vanliga fel på en T5 2001 så får ni gärna skriva dom så ska jag kika extra noga när jag kollar på det på måndag. Det enda jag är lite fundersam över är antalet ägare, 14 stycken under 13 år vilket jag tycker är mycket. http://bytbil.com/bilar/volvo/s60/rvqki . GGoIdTAAA! Vad tycks? Värt att köpa den?



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo T5 2001.



Hmm, fel som vart på min är spjällhuset, slitna länkarmsbussningar fram, momentstaget under motorn sen säkert nåt mer som jag inte kommer på. Antalet ägare kan ju ha att göra med att den står på firma eller har stått på flera firmor under åren. Klädseln ser inte ut att vara R-klädsel men rätta mig nån om jag har fel.


Kolla så taklucka+rutor går som dom ska. Att elstolarna fungerar. Kolla så mycket el-relaterad du kan. Sen hade jag frågat vad exakt dom menar med "R inredning". Då jag inte ser något från R i den :p


Hade jag letat S60 omkring 50k hade jag nog hämtat denna.. http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_S . 18&w=3


R-Klädsel, är det den orangea klädseln? Är det dyrt att fixa dem felen?


Tror det finns några eller nån mer färg än orange. spjällhuset kan jag inte svara på då det var förra ägaren men länkarmsbussningar kan man byta själv till Powerflex bussningarna om man har lite verktyg så kommer man undan billigare.


http://gtcarlot.com/data/Volvo/S60/2004 . 39538.html Ser ut som det är R-inredning i bilen du kollat på fast inte R-mätarhuset


Den "riktiga" R inredningen är den i "orange".. Finns även i svart, blå och tydligen det ljusa som sitter i denna. Så sätena kanske är R trots allt. Men det är inget man i min mening betalar extra för.. Inte i den färgen.


Okej, då vet jag att det. Och det är R-Mätarhuset som är det snygga......


Kan försöka pruta ner priset ett par lappar och hoppas han godtar det. Försäljaren tycker jag inte är den bästa då han gav ett riktigt skambud för min nuvarande bil om jag skulle byta in den.






30-35k är rimligt att ge för en sådan i inbyte. Runt 20.000mil i bra skick med s&v däck. Är det brister eller saknas däck så sjunker värdet.


Köp en ifrån 2003 och frammåt då är spjället bytt till bättre kvalitet fram till 2003 så satt det Magneti Marelli skit spjäll ifrån 2003 så sitter det bosch kvalitet spjäll


Har lagt 9.500:- på min SAAB och den har enbart gått 15.000 mil samt vinter och sommardäcken är nya. Tänker verkligen inte släppa den för 30-35.000:-


6000-7000:- men då får du samma märke som innan då det inte går att byta till dom nyare bosch spjällen


sitter det gul lapp brukar spjällena inte vara några jätteproblem. känner många som åker v70/s60 som inte haft några som helst problem med spjällen. bara en v70n 01:A med vita lappen som vi fick byta på bussningar framvagn inre och yttre styrleder och spindeleder är fel som är mer eller mindre standard. bakbromsar som på alla bilar Viktigt!!! kolla varningslamporna så dom beter sig som dom ska. att abs lampan och airbag slocknar utan att starta motorn. och att dom inte släcks samtidigt. det bästa är att kolla med datorn om man hittar några felkoder. men bara för att den är full matad med felkoder betyder det inte att det är något farligt ett dåligt batteri vid något tillfälle fyller dessa med felkoder. men tänker framför allt på airbag och abs. en deffekt styrenhet till airbagen kostar massor av flis och skrotarna vägrar sälja till privatpersoner. dessa fel är vanliga oavsätt bilmärke och modell. nu kontrolerar dom detta på bilprovningen så då står man med en bil som kostar 5000-15.000kr att laga om dom hittar fel även med fulkopplade lampor avslöjar en bra bestekniker detta direkt


finns 2olika så samma är det sällan utan ett utbytes spjäll med gullapp en jäkla skillnad är det. bara vita jag stött på som varit defekta. blev inte så jäkla dyrt på den sista jag fixade. bytte den på parkeringen utanför Rejmes och lämna nyckeln till dom så dom programerade om den.. prisaguderna för att det var en sug motor 5minuter tog det att byta spjället ;-)


Tack för svaret! Nu kommer då mina frågor.... Vart sitter spjället och den gula lappen? Om det är den vita lappen, ska jag fråga om den är bytt eller så? Och det med bussningarna fram, hur ser/hör? jag det? Tänkte på när kamremmen ska bytas? För kamremmen e inte så billig att byta har jag hört.


alla bilar har sina brister bara och slå till, med den utrustningen o det priset!


fungerar spjällhuset är det ingen mening att försöka kolla på det sitter dumnt till på insuget sök på spjällhus v70 t5 så får du nog träffar på det bussningarna är ingen jättekostnad och man känner det genom att framvagnen känns mjuk vid gaspådrag och avsläpp utan frikoppling. kamremmen är väll 18.000mil på dessa och är relativt billigt att byta. byt ALLTID vattenpumpen ihop med remmen.. volvo verkar tycka det är en dum ide men dom tjänar pengar på ett motorras så inte så konstigt


Bussningarna känner du på att bilen ormar sig, gjorde iallafall min men framvagnen är mjuk ändå även med nya bussningar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka