*Köpråd* Toyota Yaris 1,3 -06 12.000mil

Tackar så mycket för att du gav mig lite mer kött på benen. Blir nog en tripp till Stockholm för att införskaffa en bil då. Vad säger du om priset då? Känns det som ett okej pris för bilen? 12.000 mil = 59.900 kr? Trygghetsförsäkringen ska jag fråga om när jag kommer dit. Gäller den så är det bara ett stort plus. Begagnatförsäkring kommer med men har en resväg på 3-4 timmar till återförsäljaren.



Svar på inlägget: *Köpråd* Toyota Yaris 1,3 -06 12.000mil



Tycker du ska försöka med 45.000:- för att sedan man lite tur kanske få den för 49.000 istället för 59.900:-


Yarisar är eftertraktade och därmed lättsålda, vilket bidrar till att andrahandsvärdet är mycket bra. Detta vet förstås Toyota, så det lär krävas en stor mängd charm för att pruta ned priset med 25%, till 45 000kr. Viss prutmån finns dock, så jag tycket inte att du ska behöva betala 59 900kr för bilen. Det finns ett likvärdigt exemplar (samma årsmodell, motor och miltal) till salu på Blocket, för 45 000kr, men vid privat försäljning är priserna normalt sett betydligt lägre. Jag skulle nog prova med 50 000kr och se var diskussionen hamnar. Om du sedan tittar på bilen, glöm inte att se efter att reservhjulet och "verktygslådan" med dragöglan finns kvar. Finns de inte är det inte hela världen, men det ska förstås påpekas som argument vid prisförhandlingen, alternativt att du ber dem komplettera leveransen med saknade delar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka