Köpråd: Audi A4 och chiptrim

har funderat på att köpa mig A4 1.8 TQ -95a och sedan chippa den. någon som kan rekomendera bra chip och firma. någon som har erfarenhet av chippen som Hi-Tuning säljer? (www.Hi-Tuning.com)



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 och chiptrim



Hade en -96 1,8T innan den chippade jag hos BSR köpte även deras 2,5" system tror att priset landade på ca:10 men det var det värt.


Jag hade vänt mig till http://www.powerchip.se för chip, billigt och ruskigt bra. Försök kolla upp gasspjällspotten innan köp då den ofta e kass på 1,8t motorerna, går lös på över 3500kr exkl moms... Den kan man kolla med VAG COM, så gör en diagnos på bilen på nån bra verkstad och be dem kolla den så den ger full (100%) vid fullgas och inte strax över 85% som på många.


Jag kör Audi A4 95:a. Chippade den för en månad sen på MotorNord i Jönköping, är riktigt nöjd med det. Dom har livstids garanti på chippet också. dom plockar också ut lite fler HK å NM än de andra chip-firmorna. Bor du långt därifrån går det att skicka styrboxen på posten, smidigt och enkelt.


håll även koll på oljan i 1.8T den har en jäkla förmåga att koksa med det gamla mindre oljefiltret, V.A.G har dock tagit fram ett nytt som rymmer två deciliter mer olja än det gamla. koks i sugsilen kan medför mycket dyra motorras... se även upp med klonk i drivlinan (quattro) och läckage från styrservon. vad gäller chip så välj något företag som är välrennommerat och inte ett som klämmer i chip som t.ex kopplar förbi saker i bilens diagnossystem, diagnosen ska fungera som det är tänkt även på en chippad bil!


okej, var och kollade på en -96a igår och de blir nog att fara och hämta den i morgon efter jobbet. har även funderat på att sätta en dumpventil, någon som har nå bra tips på säljare?hemsida?


du skipa dumpen och skaffa ett öppet filter istället.. då får du pysljud för du ska inte ha en öppen dump på din a4 för du har lmm... är inte bra med öppen för då räknar motorn fel på luften..


okej, vet du vart man kan köpa nå bra filter då?


de går att ha dump på en A4 och alla andra bilar med lmm om du sätter imm på trycksidan efter dump , funkar klockrent då . och är ingen större bekymmer att bygga om de så . filter finns lite över allt , sök på blocket , men om du har luftmassemäatare så ska du passa dej för oljade filter efter de kan bränna tråden i luftmassemätaren . finns filter på www.ppf.se som inte är oljade .


apa_x du kan köpa ett filter på BSR. jag köpte mitt där och är nöjd.. om du gå in på min sida så kan du se bild hur de ser ut månterat.. www.bsrab.se/products/n32/o4/






eftersom vevhusventilationen är ansluten till tryckrören skulle jag inte rekommendera att sätta luftmassamätaren på trycksidan eftersom det hela tiden är en lätt oljedimma på den sidan av turbon, kommer garanterat inte gå särskilt väl åt luftmassamätaren, den finns som utbytes för 1200 spänn så det är väl inte så farligt om man skulle rasa den säger nån då. men nej, till 1.8T -96 finns den inte som utbytes, till den bilen kostar den drygt 3500 spänn... tänk er för... går att göra betydligt roligare saker för pengarna...


tänkta på en till sak om chipning.. om man nu chipar bilen så man få ut 210 hk i stäler för 150. kan man då vinna liter fler hk på en störe IC? hunderar på att skaffa en störa. men gör de nån skilnad.. turbon är ju inte så stor på en audi a4 1,8t 150 HK


Har precis köpt en A4 1.8Ts -00... Är det BSR som gäller eller ska man våga sig på ett mindre företag? Vill bilens bästa och vill veta vad jag i synnerhet ska se upp med i motor, drivlina och rost!


jag har ett chip från hi-tuning i min a4:a -01 och har kört 4000 mil med de och de har funkat hur bra som helst och ger bra effekt för pengarna


Du får nog ca 195hk med chip i en 1.8T med 150hk orginal. Vill du ha några mer hk så byt till större FMIC och större spridare. Sen är det turbouppgradering som gäller. Byt till en återcirkulerande aluminiumdump när du chippat då den som sitter orginal i plast kommer att börja läcka efter ett tag..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka