Köpråd - Bmw e30/ Golf 2

Hallå! Kände att det var dags för mig att bli medlem på denna sida och hoppas på att man blir välkommen:) Nu är det så att jag letar ny bil, antingen en bmw eller en golf, dock har jag ingen erfarenhet av nån av bilarna. Båda bilarna tycker jag är riktigt fina och så. Bmwn är ju väldigt fräck men riktigt svårt att hitta en fräsch som ingen 20 åring har kört slut på, billig i försäkring/skatt. Dock kan det vara ganska dyrt om nåt skulle gå sönder, och hitta delar kan ju inte vara så lätt. vad vet jag. Golfen är ju också fin, går billigt och är billig i försäkring och skatt där med. Reservdelar verkar ju lätt att hitta. Så, skriv på allt ni kan nu vad som är plus och minus med diverse bilar. Mvh Robin.



Svar på inlägget: Köpråd - Bmw e30/ Golf 2



golf 2 är juh bland dom fulaste bilarna du kna åka. billig att äga bra A till B bil. inger mer. man åker i den för man inte vill ta cykeln i princip. hade hellre kollat på en golf 3. kanske till och med med vr6. ingen anning om din budget. Bmw e30. galet snygg modell går att få riktigt fina. sen vet ajg inte vad du tänkt för motor men sexorna går riktigt bra. billiga att äga. kostar lite mer om du ska ha med 6.a. men de är väldigt värt de. men som du säger är de svårt att hitta nån som inte nån bondraggare börnat sönder tyvärr Hade 100% kört på bmwn om det är dom här 2 de står mellan. golfen e frukstansvärd i mina ögon.


Personligen tycker jag att E30 är bland det fulaste som BMW har byggt på fyra hjul, men det är smaksak. Antalet buskörda exemplar är stort och en sådan bil blir varken en billig eller rolig affär. Men hittar du ett hyggligt exemplar så har du både en körglad och trevlig bil. Här hittar du det mesta plus lite till om BMW: http://www.autopower.se/ Jag hade dock satsat på VW


golf gtin är slitstark har haft 2st som rullat över 30.000 mil Inte många bmw 6or som klarar av det utan att öppnas golfens växelåda säga vara en känslig punkt men har själv inte varit med om det. Har haft 2st golf gti båda gått långt samt hård. Hur mycket kan du lägga på din bil vid inköp ? E30n är enligt mig lite bil för pengarna. Många tar överpris för dom.


Det är nog, som du säger, lättare att hitta en någorlunda fräsch Golf än en BMW. Om det även gäller för GTI:n vet jag inte, men det vore ju inte helt otänkbart med tanke på hur många Golfar som tryckts ut genom åren. Och reservdelar lär väl aldrig ta slut, av just samma anledning. Och Golf Mk2 GTI är porr på fyra hjul


Du har erfarenhet av bmws 6or hör jag?


Jag gillar bmws senare 6or med 24v motorn. mycket fin motor som bara går och går Enligt mig så hittar du en finare golf 2 gti än en bmw e30 325 för 15.000:- Har ägt både bmw samt golf


Vill rätta två fel i denna tråd: 1. Delarna till Bmw är inte mycket dyrare än de till en VW, och det finns en rikt utbud av reservdelar, begagnade delar och kunskap. Om inget annat är det idag inga problem att köpa delar via skrotar i Tyskland, där är utbudet lite i stil med det som finns med Volvo-delar i Sverige. 2. 30.000mil är en ren inkörningssträcka för en Bmw-sexa, eller deras motorer rent generellt som är kända för att vara tåliga konstruktioner. Den enda motorn som stämmer in på ovanstående är kanske den fyrcylindriga M40, vars felkonstruerade topp orsakade ett onormalt slitage på bla. kamaxeln. I stort sett alla M5x sexor är skottsäkra, den äldre M20 du hittar i E30 har sina svagheter men sköter du den håller den. Att inte pressa motorn innan den är driftsvarm, eller om den inte har korrekt olje eller vattennivå är exempel på hur man inte sköter den. Men skriver man att en Bmw-sexa inte klarar 30.000mil utan problem vet man inte vad man pratar om. Oavsett så är båda bilarna riktigt roliga, men Bmw den roligaste och mest användbara i mina ögon. Beroende på vilken budget du har hade jag valt den, men det är mycket enklare att hitta en fin Golf för småpengar än en fin 6cyl. E30 så saknas budget och vilja att leta noga efter en fin E30 hade jag satsat på en Golf GTI istället.


Har nu läst igenom era inlägg, är ju lite blandade svar men mycket bra svar. Har ni något mer tips på en billig bil i 8-10k klassen? Som är billig i drift.


Volvo finns förstås, eller en gammal Mercedes 200e eller 230e (Bättre val än svensken i mitt tycke) är ett annat alternativ. Bmw 518i E28 är ett annat alternativ, gamla M10-motorn tål det mesta i misshandel men modellen är inte lika vanlig som Mercedes eller Volvo.






Äger 2 st volvos nu, så jag hoppar det. e28 är väldigt fräck i mitt tycke, mercedes är något jag kollat, men har ingen alls aning om vad en sån bil kostar i drift. Jag vill ha en bil som man kan ta sig från a till b med, men ändå kunna lita på oavsett. Tack för svaren Rquired.


Ni får skriva era tips om bilar som är bra, billig och "trustworthy".


Mercedes 190 1,8 alt. 2,0. Körglädjen tillhör inte bilens starka sida men kvalitén är väldigt hög och bränsleåtgången blygsam. Motorerna har kamkedja och ställer ytterst sällan till med bekymmer, vilket även gäller övrig mekanik förutsatt att bilen inte är allt för misshandlad. I övrigt är 190 en trygg och väluppfostrad bil och sviker inte en svår situation. Väggreppet är bastant och driftskostnaderna relativt låga.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka