Köpråd: Rolig ny bil (10-11) mellan 250 000 - 400 000

Precis som rubriken säger, letar efter en rolig bil som har minst 150hk, som drar på ganska bra, skön att sitta i, praktisk osv. Har kört bland annat dessa: Opel Insignia, Alla audi, alla bmw, alla toyota, några subaru, några mercedes, några volvo, saab, osv. Och dom jag gillade mest var: 1. Toyota Avensis (177 hk) 2. BMW 520d (180hk tror jag) 3. Audi TDI 2.0 A5 (170 hk) 4. Subaru Legacy (150hk) Alla har varit diesel och jag vill ha diesel. Toyota körde jag idag och jag gillade den starkt, den kanske låter tråkig men jag tyckte inte det, snabb och bra koppling, drar på rejält, skön att sitta i BMWn var riktigt grym med, snabb acc, väldigt snabb faktiskt, skön att sitta i Audi har jag alltid gillat men den kändes ändå lite opraktisk jämfört med dom andra. Men annars ungefär precis samma som bmwn Subaru var ganska rolig med men kändes inte lika rolig som dom andra. Lite gammal invändigt enligt mig ---- Toyotan eller BMWn skulle ju kanske vara något. Var föreslår ni?



Svar på inlägget: Köpråd: Rolig ny bil (10-11) mellan 250 000 - 400 000



Har bara svårt att tänka mig en tråkigare bil än Toyotan, du kan inte tänka dig en Lexus av något slag istället? Roligare varumärke, bättre kvalité och ett bättre service/återförsäljarenät. Lilla IS är en fruktansvärt fin bil och riktigt rolig jämfört med Avensis. IS220d heter modellen! Personligen hade jag däremot valt Bmw 520d då jag efter mina krav har svårt att tänka mig en bättre bil idag. För att vara petig har den för övrigt 184hp.


Kan nog gå och provköra den då och se:) Men koppling och sånt på toyotan den är sjukt rolig ändå, så går den ju att sladda med också:D Alla andra toyota exempel prius auris och massa sånt skit , de är ju bara mög tänkte jag, men sen testade jag denna avensis och den var grym enligt mig. Men sen bekymmrar jag mig lite de med framtidens bilar, man ser ju så många koncept på aftonbladet och sånt, att allting förändras och blir bättre och bättre helatiden, tror du att 520 eller nya bmw 3 serien kommer bli grym eller blir de något mycket bättre inom kort?


Bmw 5-serie F10/F11 är sprillans ny och det blir sannolikt inte någon förbättring på en 3-4år åtminstone. Bmw 3-serie kommer om två år, kommer säkert bli en kanonbil men jag hade inte stått ut med att vänta i två år. Då kan du köpa en bil idag och byta den om tre år istället kanske? Nya X3 kom för övrigt precis nu, och X1 har funnits ett år kanske. Två modeller som faller mig i smaken i alla fall, sedan finns Mini Countryman med som en lite större, bekvämare men ändå grymt rolig Mini. Kanske modeller värda att ta en titt på? Bmw vet hur man gör högbyggda bilar som går som en gokart längs vägen!


får väl provköra bmwn igen då:P Så får vi se vad de blir!


Skulle ha kört på bmw 520d f10/f11. Bättre bil för pengarna är svårt att hitta! Om jag skulle köpa helt ny bil nu så skulle det nog bli en 535i touring (f11) eller 535i/550i f10. Riktigt perfekta bilar enligt mej. Bra prissatta också!


Jag skulle valt Bmw 520d, riktigt fina bilar. X1 måste vara det fulaste som släppts från Bmw sedan E36 compact. X3 tycker jag ser ut som skit den med.


Om du är inne på en Audi A5 så ta i så fall en sportback, en coupé är förvisso snygg men blir som du redan påpekat grymt opraktisk i längden, sportbacken har iaf 2 dörrar till även om taklinjen sluttar lite för mycket för att en reslig person ska kunna sitta bra i baksätet utan att gnugga huvudet i taket...


Tyvärr tappar modellen mycket av utseendet i samma veva, därmed inte sagt att Sportback är något annat än en snygg bil men jämfört med Coupé...


volvo x60? Hört att det ska vara en jäkla komfort o pigg bil Det är ju volvo såklart






sant, men man slipper iaf ha med sig en kofot för att bända folk in och ut ur baksätet med


Baksäte? Folk får väl köpa en egen bil, inte delar man sin bästa kostym med någon annan?


beror väl på? med en sån brudmagnet måste man ju få plats med fruntimren? gas, grass or ass, noone rides for free


XC60? Skojjar du? Pigg är den ju inte, oavsett motorval. Den piggaste är ju DrivE, och det säger väl en hel del om hur pigg bilen i fråga är. Komfortmässigt så är den väl ok, som en s40 typ. Slår ganska hårt i skarvar på essingeleden tex. Det som talar mot den, är att den inte får dra ett jota med vanligt B-körkort. Fast du ville ju ha en rolig bil, då faller väl de flesta svenssonbilar bort antar jag. Skaffa en gammal Ferrari eller ngt. Sådanan kan du ju lätt hitta för under en 400 000kr.


"Problemet" med XC60 ur den klassiska Volvo-ägarens syn är att varken stolar eller komforten är klassisk Volvo, stolarna är mindre och hårdare och uppträdandet likadant. Utan att bilen för den sakens skull är i närheten av tex. tyska bilars fasta komfort. XC60 är min favorit-Volvo, en sådan hade jag definitivt kunnat tänka mig att köpa. Men den är varken praktisk, pigg eller direkt bekväm...


Gå på den med absolut skönast inredning, helst skinn och många mugghållare, och självklart turbo så drar de bra


Lite trång kanske, men jag gillar denna skarpt: http://www.blocket.se/varmland/BMW_325_ . 15&w=3 http://www.blocket.se/varmland/BMW_330_ . 15&w=3 En sådan skulle jag vilja ha, har ungefär samma krav som dig nu när jag letar, 3-serien blir egentligen för liten, dock är 400kkr utanför min budget


Av de du skrivit i listan skulle jag välja subarun. Om inte så stor bil är nödvändigt skulle jag dock välja en Impreza framför legacyn Toyota och Subaru är troligen dom enda bilarna av de du nämt som du slipper problem om du planerar behålla den några år.


I och med att det ofta är just märkena Bmw, Subaru och Toyota (ink. Lexus) som brukar trängas i topp tre i diverse undersökningar om nöjda kunder, tillförlitlighet etc. så ser jag det knappast som en utopi att Bmw´n skulle vara en lika trogen kamrat som de japanska märkena. Ett ex: http://www.e24.se/pengar24/bil-och-bat/ . 027715.e24


Nej absolut inte. Men verkligheten talar emot det tyvärr. Dock är BMW inte de mest intensiva besökarna på verkstad av dom tyska bilarna. Men väl oftare än Toyota och Subaru. Dock har BMW andra förjänster. Deras Dieslar är ju bara så sjukt underbara så det finns inte



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka