Köpråd BMW e38

håller på att leta efter en e38, antigen en 728 elr 740 1998-2001. motorn storleken bryr ja mig inte så mkt om då det ska va en brukis.. båda har ju fördelar, 728 e ju mer ekonomisk men 740 e ju ändå 8´a. det som är viktigt är att den ska va väl utrustad, GPS osv. men det ja undrar är att dom flesta forum ja läst på säger folk att dom e så dyra att äga, underhåll/delar etc. Vad är det specifikt som e så jävla dyrt då?? har kollat runt på delar o tkr att dom e lika "dyra" som till min e39 525 M-sport jag hade förut. tacksam för svar



Svar på inlägget: Köpråd BMW e38



Bränsle, försäkring, skatt är det som kostar mest. Kan du fixa service själv så blir det lite billigare. Här står det mesta du bör veta http://autopower.se/Guider/begagnatguiden/E38/


Det är en tung och avancerad bil det är en påverkan, annars är en enkelt utrustad 728i inte nämnvärt dyrare i drift än en 528i. Desto mer motor och utrustning exemplaret har desto mer potentiella felkällor finns och en större motor är lite dyrare i service (sex mot åtta eller tolv cylindrar till exempel). Den "lilla" sexan monterad i motorrummet på E38 ger relativt mycket plats att arbeta i och den är även en enklare konstruktion än en V8. Prestandamässigt skiljer det inte särskilt mycket utan sexan duger lika bra i mina ögon, och nu menar jag inte att någon skall komma upp med effektsiffror som visar på vad det faktiskt skiljer mellan 728i och 740i det är jag medveten om. Men 7-serie är en stadig vagn där hög fart och acceleration inte märks så tydligt jämfört med exempelvis en liten småbil med mycket motor. Är man inte intresserad av att mäta sig med andra vid rödljuset ger sexan 7-serien fullt tillräckliga prestanda sedan är det klart att dom flesta förmodligen valt en (ny?) V12 om dom varit ekonomisk oberoende istället för att köpa en E38. Och om inte prestanda är prioriterat ser jag inga andra fördelar med en åtta, sexan går minst lika mjukt och diskret den.


Själv håller jag inte med Rquired riktigt. Prestandamässigt skiljer det mycket mellan just 728 och 740, jag har kört båda modellerna samt även 750. V8an har vridet och trycker på duktigt vid omkörningar medans 728an känns som en snigel, händer inte mycket. 728an är något törstigare än vad 740n är landsväg/motorväg dessutom. 728an är dock inte dålig, men det är verkligen skillnad på karaktär i bilarna. Dom är generelt sett inte dyra att äga om underhållet sköts ordentligt på dom. Underhållet kostar lite mer än vanliga bilar men om bilen vart misskött innan så rusar det FORT iväg.


Kört och ägt min 740-e38 i 6000mil under 4 år.......helt klart min bästa bil med minst bekymmer, ångrar aldrig att ja köpte denna,prestanda,klass o stil:) köp!!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka