Få rätt nyans på nya skärmen

Har blivit tvungen och beställa en ny framskärm till kärran, och den har lite mörkare färg än vad bilens lack. Kan man polera mycket eller är det lacka om som gäller? Hur ska man göra för att det ska se likadant ut?



Svar på inlägget: Få rätt nyans på nya skärmen



Hur pass mycket mörkare är färgen? Vet inte hur Hondas färgprogram ser ut men det kan ju vara två helt olika gröna färger och då måste du lacka om i rätt färg för att få det bra.


Den e ganska mycket mörkare. Hur lätt är det att hitta samma lack som på bilen? Även om man har färgkoden blir det väl lite skillnad


om du har rätt färgkod blir det samma färg som färgkoden är i, sen kan de finnas orsaker till varför det skiljer. Om du jämnför skärm och huv och skärmen är din nya del med nylackad med rätt färg. så kan ju huven och din tidigare skärm vara omlackad och skilja sej när du sätter dit en ny med rätt färg. färgblandaren är inte noga o och råkar hälla för mycket utav en färg och trycker på ignore ist för att räkna om. sen finns ju mer orsaker men.. men igår fick jag färg till en mc som var snabbblandad och det ända som skiljde var att det var grövre metallic i denna nya. men inget som syns


OKej Men enligt förra ägaren på bilen så är bilen nylackad, går det att få fram färgkod eller vad man ska säga på nåt annat sätt. Om inte färgkoden på papprena stämmer


är det samma färg som den var innan? dvs originalkulör? åk till en lackerare och låna en karta och se om den stämmer överrens med din lack. eller är din nya skärm i originalkulören? isf får ni göra färgen ljusare tills den stämmer med din nya lack och lackera om skärmen.


Tror det är samma färg som innan men inte säker dock. Färgen på skärmen är mörkare grön och inte lika metallic


Okej, men är skärmen helt ny och beställd i din originala kulör? Ner till en lackerare så löser ni det, det lovar jag dej.


Nä beställde den från en bilskrot, så det är inte helt rätt lack till min.


en lackfirma kan "skjuta" färgen så får dom fram färgkoden



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka