Saab 900s, grovt rosthål - går igenom besiktningen?

Hallå! Jag har en Saab 900s från -94, det är min första bil och den skall snart in på besiktning. Därför vill jag bara kolla vad besiktningsmannen kan tänkas säga om detta rosthål? Jag kan ingenting om bilar så ni får ursäkta min okunskap. Hålet är vid vänster bakdörr, och det ser verkligen illa ut..är detta något som behöver svetsas för att bilen ska få fortsätta att rulla ute på vägarna?



Svar på inlägget: Saab 900s, grovt rosthål - går igenom besiktningen?



Njae det borde gå bra faktiskt. Men det ser egentligen lite värre ut vid tröskeln...


Är det nere till vänster du menar?


Japp.. Hur ser det ut bakom plasten tro...


I och med att jag är så dålig på bilar har jag inte tänkt tanken på att ta bort plasten för att kolla det, menar du att det kan gömma sig något hemskt där bakom?


Mmmm det menar jag. Åk å besiktga å se det e e det enda förnuftiga svar jag kan ge dig. Bilen lär väll knappast överleva mer än 1 år till med rosten oavsett så prova skadar ju inte. Laga med silvertejp e big nono faktiskt... Spackla över e OK.


Ursäkta för bump, men jag ville bara meddela att besiktningen inte ens tittade på någon rost alls. I övrigt så klarade jag mig relativt bra vid kontrollbesiktningen, jag skall återkomma om ett år igen. :-)


Vill påpeka med 900 att framskärmarna är bärande så om du hade haft det där rosthålet ifram tror jag att det hade varit lite mer tveksamt. Ville bara påpeka det, bra o tänka på! mvh


Ser inte vackert ut men sådär lär ju de flesta 900 och 9-3 se ut om några år. De flesta har redan börjat rost där och det är bara toppen av isberget som man ser. Idioti att ha plåtskarvar i bakskärmarna på det där sättet.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka