Färgborttagningsmedel

Jag ska ta bort all färg på min ventilkåpa (Alu). Så jag köpte färgborttagningsmedel som fungerar på massa olika material, även Aluminium! Min fråga är då, vad händer om jag lägger på en hel del sån smet på ventilkåpan och låter det stå över natten? Torkar medlet ut efter ett antal timmar ? Det står på burken att man ska låta det ligga på i 30 min MINST, beroende på tjocklek av lack osvosv.. Tror knappast att själva kåpan skulle kunna bli skadad utav medlet om det ligger på för länge..? Bara om det är slöseri med färgborttagningsmedlet ?Svar på inlägget: FärgborttagningsmedelDu kan ju lämna på blästring


Blästra ska man helst inte göra med aluiminum, brukar bli en väldigt ful yta då.... Om man inte glasblästrar dådå?


Jag köpte min färgborttagning på biltema. Smetade på det och glömde av det. Gick ut i garaget efter två dagar och spolade av med högtryckstvätten och i princip allt försvann. Medlet torkar ej ut utan det behåller din fuktiga gelé konsistens.


Sodablästring isf. Verkar ju funka med klegget. Så kör på de.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka