Tvätta bilstol med högtryckstvätt? Fördärvarar det stolen?Volvo v70

Tjenare! Nu är det så att jag vill få bort lite fläckar på mina stolar i min volvo v70 med beige halvskin. Jag har provat med lite olika skum medel med ett hyfsat bra resultat på dem större fläckarna men dem mindre går inte bort. Så då tipsade en bilhandlare som jag känner att man kunde ta ut stolarna tvätta dem med högtryckstvätt sen bara något medel, typ YES diskmedel sen låta dem torka som tar några dygn men sen blir dem som ny. Stämmer detta? Är det någon som provat det? Är fortfarande lite skeptisk till det, ifall det skulle bli rent för jävligt och fördärva? Så här ser stolen/stolarna ut /Tobias



Svar på inlägget: Tvätta bilstol med högtryckstvätt? Fördärvarar det stolen?Volvo v70



högtrycken känns lite o ta i? ja tvätta ett par stolar till båten som såg fördjävliga ut med maskindiskmedel & vatten, men det var inte äkta skin, frågan är om skinnet kan ta skada av maskindiskmedel, för annars är det det typ bästa ja vet på att ta bort fläckar,


Man ska va försiktig med riktigt skin, suger lätt åt sig salter och skit


Det är ju inte riktigt skin, vet inte riktigt vad det är men är la nån form av skinnimitation. Ingen som har provat detta för? Om det är bra med högtryckstvätt utan att det tar nån större skada på sätet.


Jag skulle inte rekomendera dig att tvätta dom med högtryck, köp en tvättdamsugare som kostar typ 400-500kr på mekonomen och riktig tvätt schampoo som går till tyg och skinn. Så sparar du väldigt mycket tid och irritation. Damsugaren kanske du får användning för fler gånger.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka