Rengöring av smuts på gammal vinyl?

Vilket rengöringsmedel föreslår ni som snabbast, skonsammast och bäst tar bort ingrodd smuts på gammal vinyl, så som solskydd och vinyltak? Använde Super 10 till allt när jag var yngre, men det finns ju inte i dagligvaruhandeln.



Svar på inlägget: Rengöring av smuts på gammal vinyl?



Jag brukar gnugga med "Vinylwipes" från armorall, finns på mackar, mekonomen m.m. Finns med matt och blank finish. Kanske inte det allra bästa men funkar helt okej och är skonsamt.


Ja,problemet där är att de har lite svårt att nå in på djupet. Körde lite med dem och fick bort ytsmutsen, men mycket blev kvar. Vi talar 50 år gammal ingrodd smuts här.


Ja då vet jag inte, saltsyra kanske? Nej men kolla hos de som säljer grejer till recondfirmorna annars, t.ex. www.prorecond.se och se efter vad de har. Vet att på båtskrov m.m. kör man ju med garvsyra (rabarber) men jag kan inte svara på hur det påverkar vinyl..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka