Gubben innan har SPRAY lagat kanter - fixa hur?

Som topic lyder. Gubben som jag köpte bilen av har lagat skärmkanter med sprayburk, så lacken är liksom lite grynig och sträv. Hur går det att fixa så att den får den där mer släta och lite halvblanka ytan?



Svar på inlägget: Gubben innan har SPRAY lagat kanter - fixa hur?



Kör rubbing med maskin lite lätt i omgångar tills det ser skapligt ut. Gjorde detta på morsans bil för ett par år sedan och blev helt OK för att vara spraylagat


eller slipa ner allt och lacka nytt


Slipa ner och lackera istället för att hålla på och snåla och kladda med sådant skit som burk färg! de e mitt tipps


Far har jobbat som pulverlackerare i 25 år, tror ni han kan hantera en lack spruta? Lite mer frågor: 1. Om man börjar 06.00 med att börja slipa bilen, hinner man bli klar samma dag? 2. MÅSTE man plocka ur nå fönster? 3. Vad kommer det att kosta mig på ett ungefär? Tack


1: Beror helt på skicket - behöver den bara mattas ned, eller är det skador som måste spacklas? Kanske riktas? Rost som måste svetsas? 2: Nej, de kan man ju maskera. 3: Se 1.


hur mycket är det du ska lacka? är det hela bilen eller bara en skärm


sen beror det ju på vad du använder för färg


En vit bil med någorlunda fräsch lack känns det onödigt att hellacka om det inte är för att man vill få den helt tipp-topp. Risken för nyansskillnader är väl inte så gigantisk just där som på t.ex. en metallic.


Finns ingen rost och inga bucklor. Kan inte komma på något som måste spacklas, om jag inte väljer att ta bort listerna runt om.





Hela bilen. Hade tänkt använda mörkgrå eller mörkblå. Någon lite mörkare färg.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka