Polering och lackförsegling av bilen.

vilket poleringsmedel är bäst? har biltema ngt som är bra eller är det bara skit? vart kan jag köpa bra poleringsmedel och lackförsegling och vilket är bäst? Tacksam för svar. MVH Jacob:-)



Svar på inlägget: Polering och lackförsegling av bilen.



Vilket som är bäst när det gäller polermedel osv är omöjligt att säga. Det beror helt och hållet på vilken kvalitet det är på redskapen runt om kring och vad det är för bil du ska polera. Biltemas polermedel funkar okej men däremot har deras vaxer fått oväntat bra resultat i tester så man ska inte underskatta deras grejer för mycket. Ska du tex våtpolera så finns det bara ett enda medel i världen som är något att ha och det är Meguiars 2.0 diamondcut men då ska man veta vad man pysslar med oxå och hur hårt man kan jobba utan att bränna lacken. Är det en japansk bil så är det bästa grejerna du kan köra med just Meguiars och 3M, jänk lika så. Är det en tysk bil så är Autosmart hyffsat även om det är lite tja dinky toy för min smak som lahega ungefär. Meguiars funkar väldigt bra där men även Carbrite black pearl serien och 3M. Volvo.... polerar man aldrig dem skrotar man omedelbart... haha nä jag skojar bara Nämen där funkar det nästan med vilket märke som helst egentligen. MEn tja vill du vara på säkra sidan så köp Meguiars antingen proffs eller amatör produkter. Fördelarna är att man får vääääldigt bra resultat och de funkar väldigt bra till många olika bilmärken. Däremot ska du ha en skyddsprodukt Lackskydd eller vax så skulle jag faktiskt rekomendera Lahega faktiskt. Väldigt vettiga att arbeta med iallafall lackskydden däremot ska du ha ett bra vax med hållbarhet så då är Meguiars väldigt bra men även Autosmart Platinum dock saknar platinum hållbarheten som tex Lahega 36 har. Sen hänger det mycket på vad du har för tvättgrejer och såklart hur duktig du själv är på att hantera saker å ting.


Sonax produkter är riktigt bra, billiga med. Värt ett försök


smartab autosmart är lätt att jobba med och det kan jag rekommendera varmt köp pro produkter via nätet eller deras bil som är ute och åker och så får man råd på köpet hehe


Biltema är skit.. Jag använder 3M grön kork för att få bort repor osv.. Riktigt bra..! Sen till fin glas använder jag Autoglym super resin polish. Är riktigt nöjd med båda..


alla proffs produkter är bra det gäller att veta hur de funkar och sen är det tycke o smak vad man gilla


Sant dock är olika producenter bra på olika saker. Tex Lahega kan sluta göra polermedel för det är bara skit men däremot är deras vaxer och lacksydd riktigt grymma. Deras Hydrowax är helt outsanding produkt att avsluta tvättarna med och lacksydden är riktigt bra och hållbara. Smartab är helt okej på polermedel såtillvida det inte är en tysk bil som är repig. Sen så såklart att det beror ju oxå på vem som använder det, jag våtpolerar helst utom min egna bil då pga att missfoster har lackat den åt mig för dyra pengar. MEn vid våtpolering är just MEguiars 2.0 Diamondcut helt outstanding.


meguairs:)


Redan köpt.. Hagmans wax och lackförsegling


Dom ska tydligen byta namn till Smartass





Jag kör uteslutande meguiars



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka