Vilket spackel, färg till lacken på bilen..?

En jobbarkompis till mig och jag satt och pratade häromdagen, berättade för honom att jag ska slipa ner lacken på dom ställen där det tidigare har rostlagats utav andra ägaren (dock har denne inte slängt på något spackel på lagningen utan bara lackat över, så det syns fortfarande som försänkningar på dom ställena). Han höll på att tipsa mig om att jag skulle använda glasfiberspackel istället för vanligt spackel och färgen som han tyckte var bra var Multona. Någon som har lite utförligare beskrivning som kan förklara för en okunnig människa hur jag ska göra, och är det någon som vet om vart på bilen jag kan hitta siffrorna där jag ser vad lacken har för färgkod? Väldigt tacksam för svar!



Svar på inlägget: Vilket spackel, färg till lacken på bilen..?



om det gäller golfen så ska det sitta en liten klisterlapp i bagageutrymmet ( precis där däcket är ) och där står det typ " LY3D" .. annars brukar dom sätta en likadan lapp i instruktionsboken ... // jonas


OKej! Tack så mycket, ska ta och kolla det med en gång..!


och ang. spacklet... glasfiberspackel kan du ju använda i dom djupaste skadorna.... sen går du över till finspackel... det finns alla möjligheter !


Vill minnas att jag läste det någonstans - att man kunde ta g.f-spackel på djupet och vanligt ovanpå det för att jämna ut det! Ska spana vidare på det! Du råkar inte ha några erfarenheter utav Multona?


multona ska väl funka,,, men bästa gå till en lackbutik så blandar dom färg samt hjälper med spackel, är det bara just slipat genomlacken så skulle jag använda finspackel istället,, glasfiber är grovt så svårt få bra och jobbigt slipa..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka