Polera och vaxa en lackskyddad bil?

Tja! Hur lång tid ska man vänta tills man polerar och vaxar en lackskyddad bil? /Tobias



Svar på inlägget: Polera och vaxa en lackskyddad bil?



Du ska ABSOLUT INTE polera eler vaxa en lackskyddad bil. Är lackskyddsarbetet gjort så ska den vara blank och repfri. Vax är onödigt på en lackskyddad bil då den ger liten eller ingen effekt alls men däremot kan du skada lackskyddet. Lackskydd är framtaget just för att man inte ska behöva hålla på med vax å sånt. Däremot vaxt i bilschampo och eventuellt Lahega hydrowax kan du använda med fördel. Men allt annat kan du lägga åt sidan. Är det tex DITECH, Krontec så har du ju dessutom garanti på arbetet sålänge du lämnar in den på sina regelbundna återbehandligar.


Finns väl ingen speciell tid för det. Polerar du en lacskyddad bil så börjar du ju om från början. Spelar ingen roll när och hur den är lackskyddad. Att vaxa en lacksyddad bil kan du däremot göra, men måste du det så är det ett dåligt lackskydd som ligger på bilen. Värt att tänka på är att det inte får vara en vaxpolish, för även då förstörs det befintliga lackskyddet. Mvh. David.


Det som är problemet med många vaxer å sånt man köper på macken osv är ju det att de innehåller en viss polerande effekt vilket nöter bort lackskyddet. Hr du dessutom en DITEC behandlad bil å det blir dåligt efter vaxning och det hittas vaxrester så försvinner garantin.


Bilen är 3 år gammal, tänkte fräscha upp lacken. /Tobias


MEn har du haft den inne på lackskydd tidigare typ Ditec eller liknande?? Om inte så är det ju bara köra på eller om det är längre än 18 månader sen men varför hålla på själv när det finns bättre skydd än vanligt vax lixom? Klart visst ibland är det roligt att pula själv naturligtvis. Däremot har den aldrig varit inne på en rekondfirma som har lagt på något skydd då har den adlrig heller varit skyddad. Bilfabrikanterna brukar sällan/aldrig lackskydda sina bilar om det inte är typ Bentley eller så. Enda skydd de vanliga biltillverkarna har på är bara för transport och inget mer. Är det så i dit fall att den inte har blivit skyddad efter att du har köpt bilen så är det hög tid att göra någo Har själv jobbat med bilar och bilvård i 7 år så jag talar av egen erfarenhet


Kanske förklarade lite dåligt, sorry. Men bilen köptes i början på 08. Första veckan lämnades den in på lackskydd (diamondbrite). Men märkte för några dagar sedan en längre repa på framdörren (känner den inte med nageln, alltså inte djup.) Så tänkte polera upp den, och varför inte ta hela bilen på samma gång menar jag, alltså polera och sedan vaxa. Då till frågan igen, hur länge håller ett lackskydd? När kan man börja fiffla? Eller är det inget att rekomendera? /Tobias


Hmm okej det är på så vis. Ja alltså ett lackskydd håller mellan 12-18 månader, DITEC, Krontec Diamondbrite 6 år dock är det bara Diamondbrite som kör utan återbehandlig om jag inte missminner mig. Kolla upp det i eventuellt garantibevis, där bör det framgå hur det funkar exakt. Är det nu som så att det är som jag misstänker 6 år utan återbehandlig så bör du inte röra bilen med vax, polish, polermedel etc. Då är det bättre att du åker in och ber dem fixa repan på din dörr alternativt gå över hela bilen.


Det ska jag göra! Tack för hjälpen! /Tobias


Ahh det va så lite så



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka