Små lackskador på huv pga vindrutetorkare

Hej, nu i veckan började vindrutetorkarna trassla lite och det har visat sig att de har slagit mot huven när man använder dem. Samtidigt så upptäckte jag att där torkarna slagit emot så har det blivit djupa skador i ungefär stenskottsmått. Det jag undrar över är hur det borde åtgärdas och om det borde göras omgående. Runt dessa skador är en tunn vit/silvrig ring och inom ringen ser det ut att vara svart färg(eller är det plåten?) Är skadan så djup som det kan bli? Kan jag göra någonting åt detta som en nybörjare eller borde jag åka till lackservice? Jag har läst att man kan använda lackstift men vet inte om det gäller för djupare skador. Detta är en Saab 9-5



Svar på inlägget: Små lackskador på huv pga vindrutetorkare



slipa eller blästra (allra bäst)/rostskydda/spackla/lacka. Beroende på hur djupt det är. Är väl en ganska liten skada så som nybörjare borde du lyckas. Om inte annat så lär du dej ju nåt på vägen...Lycka till!


Tack för svar. Måste man spackla och blästra för att förhindra eventuell rost? Tänkte kanske det räcker med rostskydd och lack.


Spot repair! De ända raka, billigare än en hel lack, och garanti på jobbet... Vet inte vart du bor men... http://www.ditec.se/ håller på med det bland annat, Jag har lämnat in min e46 på spot repair, både billigt och ingen nyans skillnad.. Prisvärt enligt mig! http://www.ssr-nordic.com/index.php?opt . mp;lang=sv Jag bor i sundsvall och lämnade in min här.


Ja, får du inte bort rosten som ligger under och bara lackar över så kommer det snart se förjävligt ut igen, du måste få bort rosten innan du lackar, men du kan ju testa ekis tips om du känner dej osäker.


Pris mässigt så är de värt de.. Jag gav 2500:- för att ta bort en grov repa/buckla fram i huven en skärm kant bak + ett märke på bakluckan i storlek av en krona... Då stod dom för färg spackel och allt... 3månaders garanti,syns inte att de är omlackat ...


Ja, det låter ju helt klart som om det är värt. Va det Ditec sa du?


Nä de var http://www.ssr-nordic.com/index.php?opt . mp;lang=sv Men ditec har oxå spot repair...


Än så länge är det ju ingen rost. Tänkte mest på att förhindra med rostskydd+lack. Om rosten väl börjar komma så låter jag det vara ändå eftersom det är en -99 och på huvens framkant finns det några rostbubblor redan sedan jag köpte bilen, då är det nog billigare att köpa en begagnad huv.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka