Har någon erfarenhet av märket Menzerna

Som överskriften säger undrar jag om någon har testa på det märket och vad ni tycker om det jag tänkte testa olika vaxer har kört med sonax polish och vax länge men tänkte utforska lite och Menzerna ger bra pris per liter vet att det finns smartab mm men tänkte just Menzerna kan ta tips om ni vet något bra märke inom liknande prisklass. som denna då http://shop.bollnasbilvard.se/menzerna- . c-531.aspx 270kr för en liter är ju grymt pris enligt mig frågan är då skit saker eller bra, För vi vet ju alla att dyrt behöver inte betyda bäst.



Svar på inlägget: Har någon erfarenhet av märket Menzerna



Använder de vaxet nu och är nöjd. Lätt att lägga på och lätta att torka av. Tyvärr vet jag inte hur länge det håller, använder även Menzernas poler medel FastGloss, PowerFinish och FinalFinish och är nöjd även med de


ok för som jag nämnde har jag senaste tiden kört sonax men 230kr för 500ml känns på gränsen till dyrt och väljer man den jag länka så får man ju nästan dubbelt upp för samma pris. För sonax i all ära det blir blankt och stöter bort vatten. Men det känns som man kan få bättre för liknande summa Kan även tillägga för dom som läser detta senare att jag polerar många bilar för vänner och bekanta så 500ml går åt rätt fort där av volymen är viktig för mig med. annars räcker ju 500ml till säkert 5-7 bilar beroende på storlek Men vaxar bilar 3-4 gånger per år och sedan 4-6 bilar så blir fort mängd av det dock pga det är vänner och nära krävs det inga super produkter. Kan hoppas fler hoppar in i denna diskussionen Men huvud ämnet gäller Menzernas och hur det fungerar.


Annars har du ju Menzerna Powerlock, håller betydligt länge än M SW, har tyvärr ingen egen erfarenhet utav SW. Men om du vill ha ett prisvärt vax hade jag kikat mer på Collonite´s pasta vaxer.


ok var inte bunden till just vaxet hos menzerna men dom hade bra pris på det mesta där där av intresset Det märkte du nämnde collonite kan du berätta lite om det som hur det håller hur lätt arbetat det är och så vidare.


Det är ju stelt som smör när man tar ut det från kylskåpet, men smälter rätt lätt när man börjar applicera det. Har bara testat 915 av dessa och man såg att det fortfarande satt kvar på ca 5månader senare efter det lades, från ca Jan-Juni. Är grym avrinning på detta, bara o söka på youtube så får du se. Tar dock lite längre tid att lägga än t.ex. powerlock och inte lika lättavtorkat och sämre hållbarhet men då får du istället grym avrinning, mer djup/wet look än Powerlock t.ex.


Använder Menzerna polermedel, Fast gloss, power finish, final finish, super finish. Bland dom bästa polermedlena på marknaden. Skulle rekomendera dig ett sånt här kitt för polermedel:http://shop.bollnasbilvard.se/menzerna- . c-439.aspx Eller i literflaskor:http://shop.bollnasbilvard.se/menzerna- . c-439.aspx Och sen satsa på ett annat lackskydd än Menzerna vaxet. Köp detta:http://shop.bollnasbilvard.se/ultima-pa . c-537.aspx Kan låta dyrt för 118ml, men en sån håller för runt 70 behandlingar. Ett lackskydd man bara stryker ut och låter de torka, går på 5min och håller bra mycket längre än ett vanligt vax, och ytan blir helt underbar, man kan applicera flera lager på varandra och ytan blir bara bättre och bättre, även fast det räcker med 1 lager! Vänta 24h mellan varje lager bara. Torrt efter 1h men härdat efter 24h.


tack för länkarna och förslagen avstår dom där med rubbing då jag sällan behöver så grova saker Men blev lite nyfiken på den lilla paketen du visa där för har ju som vana att vaxa 3-4 gånger per år och om denna ska hålla längre så är det ju ett plus har du själv testa på den Ultima Paint Guard Plus ? ska bara göra snabb avstickare och fråga om någon hört om detta märket ? http://shop.bollnasbilvard.se/essex-sup . c-525.aspx


Finns mycket nyttig info på detta forumet: http://bilvardsforum.se/index.php Har använd Ultimas produkter och just Paint Guard + är en stor favorit. Man kan ju applicera ett lager efter varje tvätt om man vill, de e så enkelt! Här kan du se när ja testar lite Ultima-produkter: http://bilvardsforum.se/viewtopic.php?f . merad+opel Här en film om hur du applicerar paint guard + http://www.youtube.com/watch?v=2PUWHMAbW-M Fin avrinning http://www.youtube.com/watch?v=S3QdSTPUWzw Kanonmedel, helt klart bättre hållbarhet än vax som i regel bara håller tre månader. Applicerade 1 lager lite snabbt efter tvätt på en bil innan vintern. Efter vintern pärlade sig fortfarande vattnet fint och den gick i maskintvättar hela vintern.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka