Färg släpp från fälgar (endast fälgbana)

Hej Köpte ny bil i år och fick med ett par 18" som ser helt okej ut, dock har färgen börjat släppa på fälgbanan. Skulle behöva tips från någon som vet hur jag ska fixa detta, för de ser ju inte okej ut. Detta är på alla 4 fälgar mer på vissa mindre på andra, ska man lackera? högglanspolera? vaxa/polera? Lite bilder jag tog, inte världs klass på kameran men hoppas ni ser. Bild 1 (hela fälgen) http://data.fuskbugg.se/skalman02/4d9f0 . AG0372.jpg Bild 2 (zoom) http://data.fuskbugg.se/skalman02/4d9f0 . AG0375.jpg Ingen av fälgarna är kantstötta* Mvh Micke



Svar på inlägget: Färg släpp från fälgar (endast fälgbana)



Ser ut som att det är kromad aluminium... Och att kromet har släppt. Finns inget annat å göra än att börja pilla bort kromet försiktigt. Är sjukt drygt att blästra bort krom och slipa ska man nog inte fundera på heller. Sen så är det upp till dig om du vill polera upp kanten eller lacka den. Kan ju ifs svarva bort kromet om du känner nån med tillräckligt stor svarv.


Okej, men jag tror inte de är krom kanske ser ut msom de på bilderna. Tror de bara är vanlig fälg färg som släppt dock hade de släppt på ena fälgen hela vägen runt på fälgbanan, och det ser typ matt ut:/ ja försökte pilla bort och de försvann ju inte mycket bara just de som var löst.


De enklaste är nog att antingen blästra eller slipa, och måla om hela fälgen.


Det syns ju på bilden att det är kromat på aluminiumet. Skulle tro att det är AC/Schnitzer replicor från kina. Tyvärr sånt man får räkna med när dom har några år på nacken.


jag slipade bort allt och sen polerade jag upp kanten blev fint de var dock lite jobb! men funderar på lacka kanten så jag slipper ta hand om fälgarna hela tiden. Tack för alla tips



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka