Hastighet vid olika polerings moment!

Hejsan! Jag har en dubbel trissad polermaskin från biltema (1500-3200 v/min). Kör med rätt trissor till rätt moment. Jag undrar vilka olika hastigheter ni rekomenderar vid polering/polish och påläggnings av vax. Jag kör på den lägsta hastigheten hela tiden för att inte "repa" upp lacken, tänker jag fel? Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Hastighet vid olika polerings moment!



Läs vad det står på dina medel. Det brukar oftast stå rekomendera maskin och varvtal. Medlena fungerar ju bäst på det varvtal som dom är gjorda för. Så om du kör för lågt varvtal så utnyttjar du inte medlets fulla kapacitet, och det betyder hårdare och mer jobb för dig. Vax brukar inte vara lika känsligt eftersom det oftast bara ska läggas på, men när det gäller polish/rubbing så bör man följa det rekomenderade varvtalet. Och om du repar upp lacken med medlet du använder så har du antagligen skitiga kuddar eller ett för hårt medel till din lack.


Hejsan! Använder meguiaris ultimate compound. På de medlen som jag jag använt (3m, meguaris och sonax) har jag inte hittat några rekomendationer om hastighet. Kör på låga hastigheter OM det skulle vara så att man repar lacken. Det finns inga "tumregler" ?


Jag snittar alltid 3 tusen.


När du ska polara, använda polish är det bara köra full gas, även när du lägger vax om du känner för det men då kan du ju egentligen köra valfri hastighet bara du är säker på att det appliceras överallt. MVH/


avsluta alltid poleringen med rent vatten på lacken med en ren polertrissa på högt varv så slipper man få runda cirklar på bilen,


Hejsan ! Okej tackar!


du skall ha ca 1500 varav när du kör med meguiars medlet iaf


Här var den enda människa i denna tråden som gav vettiga tips! Gå utefter detta! Förövrigt så kan jag säga att kör du med mequiars 105:an och ska klippa repor så kan man gå ända upp till 2500rpm. Jag jobbar med detta och det händer att jag kör bilar som har väldigt hårda lacker runt 2500rpm. Och som ovanstående skriver så kan du gå ner i varv när du lägger polishen, samt gå ner ännu mera när du lägger på vax då det ska ligga kvar inet poleras bort.


Det störta felet man gör är att köra med för myckel medel. Det är ofta inte varvet som avgör resultatet. Polermedel i formen av en ärta kör jag en hel huv med på en volvo S80 jag kör med c:a 3000 varv vid grov polering Har alltid klagat på att medel inte tar men nu förstår jag varför



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka