Frågor om rost lagning samt spackel

Tjenare. Jag är lite ny inom detta området så jag har bara några frågor. Jag ska laga rost på min bil (Volvo s40), jag köpte slipblad så jag kan slipa bort rosten och så köpte jag rost primer, och det jag undrar är följande; MÅSTE jag spackla efter man har slipat bort rosten? Isåfall med vilket spackel? Funkar biltemas spackel? Finns de någonstans jag kan lära mig steg för steg? Förstår inte att de är så sjukt många som är duktiga på att spackla när det ser så grymt svårt ut, vart har ni lärt er egentligen när det finns så många olika spackel typer och hur tjockt lager ni ska ha osv. Berätta allt ni tycker är nödvändigt Tack på förhand!



Svar på inlägget: Frågor om rost lagning samt spackel



e de massa rost så slipa väck skiten och tennspackla


beror på hur det ser ut ... men om det inte är så alvarligt så slipa rent, lägg på en primer sen spacklar du grundar och lägger färg. Jag använder mipa spackel ... deras fin spackel till sånt här funkar nog skit bra, inte så dyrt heller jag betalade 230 kr för 2 kg biltemas spackel gillar jag inte, samma med plastic padding = jävla mög


Köp epoxiprimer, Hagmans CA primer är bra. Rost slipar du bäst bort med en scotch brite trissa, roterande stålborste funkar också men äter lite mer plåt.


slipa rent, spackla, slipa, kanske lite mer spackel, slipa, grunda, slutkulör, klarlack jag gillar att använda gtz spackel, blanda inte för mycket spackel åt gången om du inte blandat förut, torkar fort


jag brukar lägga antingen grund eller kall galv innan jag spacklar då spackel suger vatten vilket inte är så trevligt


När det gäller spackel funkar biltemas grejor hur bra som helst faktiskt.


går dock inte att jämnföra med tex mipa spackel ... är inte dyrare med bra grejjer så varför köpa biltema ?


Han frågade om biltemas spackel fungerade, did he not?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka