Rostlagning på bästa sätt

Jag undrar varför jag inte kan lyckas med min rostlagning på min gamla 7 färs. Rosten dyker upp efter bara någon vecka igen!! Tycker jag gjorde allt mycket noggrannt men lik förbenat kommer rosten. En FAQ inom detta hade varit uppskattat. Särskilt om det är skriven av någon som är relativt hemma kring rost å rostlagning med erfarenhet. Hoppas MOD kan knåpa ihop detta. Jag gjorde iaf såhär: Skrapade bort lös rost. Punktblästrade noggrannt hela hjulhuset, allt var plåtrent. Rengjorde med förtunning från biltema. Målade sen med Hagmans röda rostskyddsgrundfärg, ca 5 lager. Utspritt på tre dagar ungefär. Bilen stod i varmgarage. Våtslipade allt till en mycket fin finish. Kanske att vatten trängde in där?? Sen på med biltema täckfärg, ca 5 lager. Våtslipade, polerade och vaxade. Rost infann sig efter ca 1 vecka. Varför??Svar på inlägget: Rostlagning på bästa sättJag föredrar Hagmans gula Ca-primer som grund på plåtrent.


Hur djup är rosten? Det kan ju komma fukt innifrån om det varit riktigt mkt rost, men det kan även vara så att det varit fukt kvar i plåten, värm den slipade delen ordentligt med värmepicka innan du lägger rostskydd. MVH/


Det är det jag undrar över om fukt kan ha lagrats i grundfärgen för att sen påbörja rostens framfart. All rost kunde avlägsnas och skärnkanten var inte så rostig att plåt hade försvunnit/ätits bort. Man tycker ju att fukt skulle försvinna då jag gjorde allt i varmgarage. Kan man skylla på färgen lr är hagmans bra grejer? Körde på andra ställen med en svindyr tysk rostskyddsgrund men det hjälpte inte heller. Rost har även kommit på dem ställerna.


Låter väldigt konstigt, fukt kan ju komma in även om det inte är direkta hål. MVH/


Ett varmgarage kan ha en hög luftfuktighet även om jag inte tror det påverkar i detta fall. Jag skulle dock inte våtslipa rostskyddsgrundfärgen som du gjorde om jag förstod dig rätt? Hur snabbt efter målade du basen efter du slipat med vatten?


http://www.300power.com/forum/index.php . pic=2802.0


Sån där 1k rostskydd på sprayburk är värdelös.. Fråga en billackerare om du kan få lite epoxy grund och spruta på eller pensla. Sen kan du lägga en stöddig vända vanlig grundfärg/ slipgrund på det.


Instämmer där, det finns 1k produkter som är ok, men inte mer, det är vansinnigt stor skillnad på 1k produkter och riktiga grejor, som VD säger, kolla om du kan få handla lite från en lackerare. Du gör dig själv en tjänst o köra 2k epoxy, och du behöver inte blåsa en pensel funkar minst lika bra att lägga första varvet med. MVH/


Håller med Kapten och VD om epoxy men kan ändå inte förstå hur det kan komma tillbaka redan efter nån vecka? Om man så BARA la lacken utan NÅN grunde borde det inte komma tillbaka på nån vecka!?

Många som använt Smedens Rostborttagare påstår att det är bäst på marknaden. http://www.smedjans.com/ http://www.smedjans.com/produkter.asp http://www.smedjans.com/hurdetfungerar.asp http://www.smedjans.com/bruksanvisning.asp


Kommer tyvärr inte ihåg hur lång tid jag väntade innan jag la färg efter jag våtslipat grundfärgen. Men fukt har nog trängt in och jag kapslade nog in fukten. Rådgjorde med hagmans support som sa det att man inte ska våtslipa eller använda lösningsmedel. utan bara spraya rostskyddsgrund, låt torka helt, måla sen på färg och klart typ. Vet att det är bättre med 2K färger. Finns väl hagmans 2K epoxygrund och det kanske vore nåt. Har iaf fått hem min bodyprimer nu som jag ska använda innan jag lägger bodyspray. Verkade vara en vanlig rostskyddsgrund. ska testa å se om det står emot rosten bättre.


Hoppas det går bättre nästa försök!


Kör ju med bilen å har ingen jag kan köra med istället just nu. Så det blir väl rostlagning igen till våren. Håller på å blästrar fälgar nu istället. Har hört att man ska lägga på täckfärg ganska så snart som grunden har torkat, pga att grundfärgen är så "porös" och tar upp fukt lätt. MEN jag har nu haft bar grundfärg på ett ställe och det verkar ju hålla rätt bra mot rost. Så vad stämmer där??


Gjorde nytt försök på lite rost i motorutrymmet. Var en del rost på hjulhuset i motorutrymmet så började blästra. Allt blev 99% plåtrent och målade sen på rostskyddsgrund (corrostabil) Lät det torka i några dagar, å för att få det jämt å fint slipade jag med fint sandpapper (800). Målade sen på vit täckfärg och lät det torka. Nu efter ca två tre veckor så är det rätt mycket rost på dem fläckarna. Varför? Suger grundfärgen åt sig fukt eller kommer fukt/rost innifrån. Ifrån hjulhuset kanske?


använd 2k epoxy som rostskydds grund, finns på mekonomen Din bil verkar tycka om att rosta snabbt Ja gjorde en oseriös "rostlagning" i skärmkanterna på mammas bil för ca 3 år sen. slipade bara lite snabbt o oseriöst på rosten med sandpapper o drog på zinkfärg lack o klarlack xD Det håller konstigt nog än idag trots all rost som va kvar när ja spraya på det


Grundfärg drar åt sig fukt ja


Varför funkar inte "vanlig" rostskyddsgrund för? Att det inte håller en evighet, men borde ju hålla nån säsong lr två. Dock har det hållt hyffsat bra i en skärmkant. Fast rost har även kommit där nu. Vet att 2K produkter ska vara bättre. Men är det inte väldigt dyrt. Hade jag haft en väldigt fin bil hade jag kanske velat satsa mer på proffsprodukter. Men jag tycker att en rostskyddsgrund för 280 spänn borde klara sig mot rost mer än några veckor. Då jag även varit nogrann o blästrat.


dyrt? den 2k epoxyn kostar 300kr för en liter. det tycker inte jag är dyrt iaf


Trodde det var dyrare. Men tack för tipset. Sprutar man på det eller penslar? En lite kostig fråga kanske men varför funkar det inte med rostSKYDDSgrund och vad rä det som gör att 2K är bättre? Biter det fast bättre? mvhBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka